Nove podrobnosti tragedije na Hvaru: Otroka bi lahko imela trajne poškodbe možganov

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Neuradno znani rezultati obdukcije zastrupljenega italijanskega državljana.
Oglej si celoten članek

Zdravniki KBC Split so na izredni tiskovni konferenci danes povedali, da se je šest oseb na ladji Atlantia v bližini Hvara najverjetneje zastrupilo z ogljikovim monoksidom. 

Hrvaški mediji sedaj pišejo, da so neuradno izvedeli, da je to potrdila tudi obdukcija moškega, ki je zaradi zastrupitve umrl. 

Hvar To so povedali zdravniki zastrupljenih otrok

Petletni deček in 11-letna deklica se še vedno borijo za življenje v splitski bolnišnici. "Ogroženi so možgani, srce in krvni obtok. Najbolj vitalni organi," je na tiskovki povedala Branka Polić, predstojnica otroške intenzivne nege v splitski bolnišnici. "Ne vemo, koliko časa bo trajalo zdravljenje."

Po neuradnih podatkih Slobodne Dalmacije je obdukcija preminulega italijanskega državljana pokazala, da je umrl zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida. 

Misterija To se je zgodilo s policisti na barki Italijanov

Hvar Vzrok tragedije klima?

Franjo Plavšić, upokojeni toksikolog je še pred objavo rezultatov obdukcije ocenil, da je prav ogljikov monoksid vzrok zastrupitve. "Ne ve se še, zakaj je moški umrl, ali zaradi zastrupitve ali zaradi udarca v glavo. Njemu je najprej postalo slabo in se je v kopalnici udaril v glavo. Plinu so bili na ladji verjetno izpostavljeni vso noč, zato je bil tako močan odziv pri otrocih," je za hrvaške medije povedal Plavšić. "Gre za težko zastrupitev, verjetno z dolgotrajnimi posledicami. Možgani so bili tako dolgo brez kisika, da bi, predvidevam, otroka na žalost lahko utrpela trajne poškodbe možganov."

Hvar Preživeli turist povedal podrobnosti tragičnega dogodka

"Huje od zastrupitve" To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.