Poroka, ki je epidemiologi in svatje ne bodo nikoli pozabili

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Gostje na poroki se niso držali ukrepov, okužilo se jih je 177, umrlo je sedem ljudi.
Oglej si celoten članek

Nobeden od tistih, ki so hudo zboleli ali umrli, ni bil na poroki. Številni so živeli 100 kilometrov stran, vendar so jih gostje, ki so bili na poroki, okužili.

Slovenija Takšne so razmere v domu, kjer so okuženi skoraj vsi stanovalci

Čeprav ljudje po vsem svetu komaj čakajo na praznična srečanja, so pri ameriškem Centru za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) objavili poročilo o poroki v Mainu, ki najbolje priča o tem, kako imajo lahko pandemična srečanja daljnosežne posledice.

Zdravje Najmlajša smrtna žrtev covida pri nas stara 43 let

Foto: Epa Švica koronavirus covid-19

Glede na zdravstveno poročilo je bila poroka, ki je bila avgusta v mestecu Maine, vir treh ločenih žarišč. Končni rezultat je bil 178 okuženih, sedem mrtvih in še trije hospitalizirani. Nobeden od tistih, ki so hudo zboleli ali umrli, ni bil na poroki, nekateri pa so živeli v več kot 150 kilometrih oddaljenih krajih, poroča CNN. Na poroki je bilo vsaj 55 ljudi, čeprav je bila zgornja meja števila udeležencev shodov na tem območju 50. Gostje so sedeli blizu, niso nosili mask in niso držali fizične razdalje. Trideset gostov je bilo pozneje pozitivno na covid-19, vendar se okužba pri tem ni ustavila. V mestu, ki je prej imelo nič primerov covid-19, se je po stiku z ljudmi, ki so bili na poročni slovesnosti, okužilo še 27 ljudi, ki niso bili na poroki.

Slovenija Šarec po Miklavžu napoveduje "čas za politični premik"

Foto: Epa Covid-19

Eden od gostov na poroki je bil tudi uslužbenec zavoda, ki skrbi za starejše in nemočne. Okužil je 36 stanovalcev, šest jih je umrlo. Še en gost, ki je bil zaposlen v okoli 300 kilometrov oddaljenem mestu, je okužil 82 kolegov in prebivalcev tega mesta. Tako je po doslej znanih informacijah ta poročni obred povezan z najmanj 178 okužbami covid-19 in sedmimi smrtmi.

Slovenija Okužba v vrhu SDS

"To poročilo je opozorilo vsem ljudem, ko razmišljajo o tem, kako naj praznujejo zimske praznike. Druženje na poroki je sprožilo izbruha okužb na podeželju, kjer skoraj ni bilo dokazov o covid-19," je dejal Robert Long, direktor komunikacij za Maineov Center za nadzor in preprečevanje bolezni.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 21:55 21. November 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo …

  • 13:40 15. November 2020.

    Spet eno nakladanje in strašenje...umrlo je 7 oskrbovancev dso-jev, ki bi verjetno v vsakem primeru

  • MS
    13:14 15. November 2020.

    Dva tipa vernikov v teorije zarote: Prvi je precej tipičen: t.j. neizobražen zagrenjenec s podpovprečnim IQ - jem , ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.