Svet
96032 ogledov

Poroka, ki je epidemiologi in svatje ne bodo nikoli pozabili

poročni prstan Profimedias
Gostje na poroki se niso držali ukrepov, okužilo se jih je 177, umrlo je sedem ljudi.

Nobeden od tistih, ki so hudo zboleli ali umrli, ni bil na poroki. Številni so živeli 100 kilometrov stran, vendar so jih gostje, ki so bili na poroki, okužili.

dom upokojencev dom starejših občanov starejša oseba Slovenija Takšne so razmere v domu, kjer so okuženi skoraj vsi stanovalci

Čeprav ljudje po vsem svetu komaj čakajo na praznična srečanja, so pri ameriškem Centru za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) objavili poročilo o poroki v Mainu, ki najbolje priča o tem, kako imajo lahko pandemična srečanja daljnosežne posledice.

Covid-19 Zdravje Najmlajša smrtna žrtev covida pri nas stara 43 let

Švica koronavirus covid-19 | Avtor: Epa Epa

Glede na zdravstveno poročilo je bila poroka, ki je bila avgusta v mestecu Maine, vir treh ločenih žarišč. Končni rezultat je bil 178 okuženih, sedem mrtvih in še trije hospitalizirani. Nobeden od tistih, ki so hudo zboleli ali umrli, ni bil na poroki, nekateri pa so živeli v več kot 150 kilometrih oddaljenih krajih, poroča CNN. Na poroki je bilo vsaj 55 ljudi, čeprav je bila zgornja meja števila udeležencev shodov na tem območju 50. Gostje so sedeli blizu, niso nosili mask in niso držali fizične razdalje. Trideset gostov je bilo pozneje pozitivno na covid-19, vendar se okužba pri tem ni ustavila. V mestu, ki je prej imelo nič primerov covid-19, se je po stiku z ljudmi, ki so bili na poročni slovesnosti, okužilo še 27 ljudi, ki niso bili na poroki.

Janez Janša Slovenija Šarec po Miklavžu napoveduje "čas za politični premik"

Covid-19 | Avtor: Epa Epa

Eden od gostov na poroki je bil tudi uslužbenec zavoda, ki skrbi za starejše in nemočne. Okužil je 36 stanovalcev, šest jih je umrlo. Še en gost, ki je bil zaposlen v okoli 300 kilometrov oddaljenem mestu, je okužil 82 kolegov in prebivalcev tega mesta. Tako je po doslej znanih informacijah ta poročni obred povezan z najmanj 178 okužbami covid-19 in sedmimi smrtmi.

SDS Slovenija Okužba v vrhu SDS

"To poročilo je opozorilo vsem ljudem, ko razmišljajo o tem, kako naj praznujejo zimske praznike. Druženje na poroki je sprožilo izbruha okužb na podeželju, kjer skoraj ni bilo dokazov o covid-19," je dejal Robert Long, direktor komunikacij za Maineov Center za nadzor in preprečevanje bolezni.
 

Komentarjev 12
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 21:55 21.november 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. ...prikaži več Envíenos un correo electrónicos:Michealbensonloanagency@gmail.com,contacto@Michealbensonagency.com Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo,Visita nuestro sitio web:https://michealbensonagency.com/,Whatsapp:+593962046134. Nombre completo .....

  • onyxx 13:40 15.november 2020.

    Spet eno nakladanje in strašenje...umrlo je 7 oskrbovancev dso-jev, ki bi verjetno v vsakem primeru

  • Avatar MS
    MS 13:14 15.november 2020.

    Dva tipa vernikov v teorije zarote: Prvi je precej tipičen: t.j. neizobražen zagrenjenec s podpovprečnim IQ - jem , ki skrbno beleži vse krivice, ki so se mu zgodile, za vse so mu drugi krivi, je impulziven in agresiven. Nadvse ...prikaži večvse želi dokazovat svoj prav a brez kakršnihkoli argumentov! Njegovi "argumenti" so psovke in žalitve! Drugi je manj pogost : je zagrenjen bolj samotarski tip, nekoliko nervozen, muhast in mentalno odsoten (dementen). V tej skupini je več starejših, ki živijo sami.