Slovenija
25328 ogledov

Šarec po Miklavžu napoveduje "čas za politični premik"

Marjan Šarec Profimedia
Predsednik LMŠ Marjan Šarec vladi očita, da je pet mesecev spala in se ukvarjala z vsem mogočim, zdaj pa "smo dočakali ponovno zaprtje države".

Ob ponovnem zaprtju države se je oglasil predsednik opozicijske LMŠ, Marjan Šarec. "Spomladi je bilo rečeno, da je to potrebno zaradi pomanjkanja opreme, znamenitih "praznih skladišč" in prepoznega ukrepanja vlade v odhajanju. Danes to zveni precej bizarno, saj imamo vsak dan toliko mrtvih, kot je bilo takrat okuženih. Spomnimo se samo famoznega vladnega poročila, kjer je bila očitana krivda meni osebno," je spomnil v zapisu na Facebooku. 

Dodal je, da je imela večinska vlada vse pogoj za ukrepanje. "Partnerji so bili ves čas tiho, zdaj so malo povzdignili glas, ko nas je predsednik vlade osramotil in skregal s svetom in novoizvoljenim predsednikom ZDA. Pa je spala 5 mesecev in se ukvarjala z vsem mogočim. Danes se predsednik vlade hvali, da so v desetih dneh usposobili prostore v UKC. Kakšna je raven izvedbe, ko se dela na hitro, se pa tudi ve," je zapisal.

Covid-19, novi prostori UKC Lj COVID-19 V SLO Zdravje UKC Ljubljana: "Ujeli malo jasnine, sredi nevihte"

Obregnil se je tudi ob ministra za zdravje Tomaža Gantarja. Po Šarčevem mnenju se je treba kdaj v življenju odločiti, "na kateri strani zgodovine boš. Če si na vladi kot ključni minister v času epidemije preglasovan zaradi takšnih in drugačnih razlogov, sprejmeš odločitev. Delovna skupina pod vodstvom državne sekretarke Tine Bregant se v vseh mesecih ni sestala niti enkrat. Zakaj? Ne vemo. Imamo pa 149 "golfov", ki pa še ne vozijo. Je pa res, da še ni božič in se bodo nedelujoči ventilatorji čudežno aktivirali. Čeprav dvomim, glede na to, da bolnišnice hitijo z nakupi novih, ustreznih".

Za konec je zapisal: "Nič, zdržati bo treba, ne kaže drugega. Če ne bodo pošte zaprli, bo še DeSUS kongres izvedel in bomo za Miklavža izvedeli rezultat volitev za novega predsednika. Potem bo pa že čas za kakšen politični premik. Ostanite zdravi!"

Tako, dočakali smo ponovno zaprtje države. Spomladi je bilo rečeno, da je to potrebno zaradi pomanjkanja opreme,...

Posted by Marjan Šarec on Friday, November 13, 2020
Maske na prostem Nad širjenje virusa Slovenija ''Ne gre za popuščanje, ne gre za to, kdo bo močnejši!''

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 81
  • Zikollino 07:43 15.november 2020.

    Predno gre, naj ukine RTV SLO ...

  • alicia3 07:17 15.november 2020.

    Zdaj je lahko pljuvat po drugih, ko je bila kriza si pa s......, ne ti nimaš kaj iskat na politični sceni

  • TistoPravo 06:53 15.november 2020.

    Marjan je naredil najboljšo možno potezo, da se politični parket končno uredi na slovenskem. V družbi političnih skrajnežev je večini težko. In oblast za vsako ceno. To je približno tako, kot kmet obvladuje dalj časa oblast....in potem je razumljivo, da ...prikaži več na koncu ne posluša nikogar več. Država pa mora zaradi njih ministra za kmetijstvo menjat kot po tekočem traku, ko le-ta začne postavljat pravila kmetom. Aktualna oblast zna povedat, kako narodu ne bo pustila komande...a kmetu pa!