Silijo jih, da posiljujejo sestre, moškim sekajo spolovila

Foto: EPA
Foto: EPA
Mučenje, ki ga razkriva šokantno novo poročilo.
Oglej si celoten članek

Migranti, ki se iz Afrike skušajo dokopati do Evrope, masovno doživljajo posilstva in mučenja, prisilne inceste in sekanja spolovil, je pokazalo novo poročilo. Posilstva in spolne zlorabe na poti do Evrope ogrožajo številne migrante zlasti v Libiji.

Ugrabitelji mučijo migrante in napade snemajo, da bi nato izsiljevali njihove družine za denar, je pokazalo poročilo, ki ga je pripravila organizacija za pomoč ženskam in otrokom beguncem Women's Refugee Commission (WRC).

Eden od svetovalcev organizacije je povedal za masovna grobišča moških z odrezanimi spolovili, o takšnih prizorih so pričale tudi tri žrtve mučenja. Edini namen takšnih zlorab naj bi bilo ponižanje ugrabljenih beguncev, ki se morajo med drugim pred svojimi mučitelji sleči do golega in sami postati bodisi posiljevalci ali žrtve. Priče so povedale tudi o primerih žensk, ki jih posiljujejo, dokler ne izkrvavijo, piše v poročilu.

Ena izmed žrtev je anonimno omenjeni organizaciji povedala, da so njihovi mučitelji v Libiji zagrozili, da če bodo povedali, kaj se jim je zgodilo, da bodo njihovi bratje in sestre v zaporih doživeli še krutejšo usodo.

Begunci Posvetovalnega referenduma o migracijah ne bo

Študija temelji na desetinah pogovorov

Vodja raziskave Sarah Chynoweth je za Deutsche Welle povedala, da številne begunce v puščavi ujamejo oborožene skupine, ki jih zadržujejo same ali pošljejo v državne zapore. Kaznovanja so po njenih besedah redna, ljudi na ta način kontrolirajo in jih ponižujejo.

Že prejšnje raziskave so pokazale, da je večina žensk, ki pride iz Severne Afrike, bodisi posiljenih ali kako drugače spolno nadlegovanih. Zdaj postaja jasno, da so skoraj v isti meri spolnih nadlegovanj deležni tudi moški.

Študija temelji na desetine razgovorih z zdravstvenimi delavci, humanitarnimi uslužbenci in begunci, WRC jo je objavila v ponedeljek.

Visko komisariat ZDruženih narodov za begunce ocenjuje, da se v Libiji nahaja 670 tisoč beguncev, med pet in šest tisoč je zaprtih v begunskih taboriščih.

Nečloveško Mučenje in poniževanjem v azilnem domu

Svet To so nameravali storiti bolni in noseči begunki

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:26 1. April 2019.

    To so doživljali tudi v preteklosti,dejstvo je pa,da se množijo kot zajci in čakajo,da bo nekdo hranil njih in njihove …

  • 05:38 1. April 2019.

    Pa naj bodo doma, itak je pa tale članek po vsej verjetnosti zlagan da bi se nam alahi zamislili ampak …

  • 21:49 31. Marec 2019.

    Hm... "Ugrabitelji mučijo migrante in napade snemajo, da bi nato izsiljevali njihove družine za denar"... čaki... kako če pa bežijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.