Svet
10846 ogledov

To so nameravali storiti bolni in noseči begunki

begunci Anže Petkovšek
Sredi noči so jo dvignili iz bolniške postelje.

Pristojne službe nemške pokrajine Rheinladn-Pfalz so skušale na Hrvaško vrniti 29-letno nosečo begunko, ki trpi zaradi diabetesa. Sredi noči so jo dvignili iz bolniške postelje in jo odpeljali na letališče.

Mlada Iranka, sicer že mama enoletnega otroka, se je deportaciji upirala. Na koncu je niso uspeli odpeljati, saj pilot letala, ki naj bi prepeljal Iranko in njeno družino na Hrvaško, ni želel vzleteti.

Primer je izzval burne reakcije v nemški javnosti, med politiki in tudi zaposlenimi klinike, iz katere so odpeljali nosečnico. Predstavnica klinike Mainz je za agencijo dpa povedala, da je šlo za izjemno neugodno situacijo ne le za begunko, ki so jo s tem, da so jo odpeljali, ogrozili zdravje, pač pa tudi za ostale paciente in zaposlene na kliniki.

Nasilna novinarka Po treh letih Svet Se spomnite novinarke, ki je brcala begunce? To se je zgodilo z njo.

Pustili so jo samo na postaji

Iranka, njen enoletni sin in soprog, ki je na deportacijo čakal v priporu, naj bi bili v skladu z evropskimi pravili iz sporazuma Dublin III vrnjeni na Hrvaško, kjer so predhodno zaprosili za azil. V Nemčijo so prišli maja letos, julija so jim prošnjo za azil zavrnili.

Policija je nosečnico sredi noči odpeljala iz bolnišnice, kar ševilni označujejo kot povsem nehumano dejanje. Po tem, ko pilot ni želel vzleteti, so moža nosečnice vrnili v pripor, 29-letna noseča in bolna ženska pa je sama z enoletnim sinom ostala na glavni železniški postaji v Hannovru.

Kot pišejo nemški mediji, je s strani policistov dobila sto evrov, rekli so ji, naj se sama znajde; ne glede na to, da je bila le nekaj ur pred tem v bolnišni postelji v drugem mestu.

Zahvaljujoč humanosti osebja na železniški postaji, ki ji je dalo še nekaj dodatnega denarja, se je uspela z vlakom vrniti v begunski center v Ingelheimu, kjer je bivala preden so jo odpeljali v bolnišnico.

Po škandalu, ki je v javnosti izbruhnil zaradi postopka pristojnih, se je oglasilo ministrstvo za integracijo Rheinladn-Pfalza, ki je zagotovilo, da bodo postopali v skladu z zahtevno situacijo nosečnice. Izpostavili so tudi, da je potrebna zdravljenja zaradi svojega diabetesa.

*Fotografija je simbolična.

Begunci v Avstriji Avstrija Svet "Naj gre, ker ni dovolj gej" Begunci v Avstriji Nemčija Svet "Preganjajo migrante, ki se vključijo, v državi pa ostajajo kriminalci"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • psychocandy7 21:24 11.november 2018.

    spet nabijajo s temi begunci. doma naj se razmnožujejo

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:35 11.november 2018.

    Tem muslijem bi morali še pred odhodom iz svoje države povedati, da se pri nas brez dela ne cedita med in mleko,in da če pridejo sem se bodo morali naučiti našega jezika in naše vere

  • francl12 22:08 08.november 2018.

    prokleti musliji zginite iz EU!