Svet
20184 ogledov

Silijo jih, da posiljujejo sestre, moškim sekajo spolovila

begunci EPA
Mučenje, ki ga razkriva šokantno novo poročilo.

Migranti, ki se iz Afrike skušajo dokopati do Evrope, masovno doživljajo posilstva in mučenja, prisilne inceste in sekanja spolovil, je pokazalo novo poročilo. Posilstva in spolne zlorabe na poti do Evrope ogrožajo številne migrante zlasti v Libiji.

Ugrabitelji mučijo migrante in napade snemajo, da bi nato izsiljevali njihove družine za denar, je pokazalo poročilo, ki ga je pripravila organizacija za pomoč ženskam in otrokom beguncem Women's Refugee Commission (WRC).

Eden od svetovalcev organizacije je povedal za masovna grobišča moških z odrezanimi spolovili, o takšnih prizorih so pričale tudi tri žrtve mučenja. Edini namen takšnih zlorab naj bi bilo ponižanje ugrabljenih beguncev, ki se morajo med drugim pred svojimi mučitelji sleči do golega in sami postati bodisi posiljevalci ali žrtve. Priče so povedale tudi o primerih žensk, ki jih posiljujejo, dokler ne izkrvavijo, piše v poročilu.

Ena izmed žrtev je anonimno omenjeni organizaciji povedala, da so njihovi mučitelji v Libiji zagrozili, da če bodo povedali, kaj se jim je zgodilo, da bodo njihovi bratje in sestre v zaporih doživeli še krutejšo usodo.

begunci makedonija Begunci Slovenija Posvetovalnega referenduma o migracijah ne bo

Študija temelji na desetinah pogovorov

Vodja raziskave Sarah Chynoweth je za Deutsche Welle povedala, da številne begunce v puščavi ujamejo oborožene skupine, ki jih zadržujejo same ali pošljejo v državne zapore. Kaznovanja so po njenih besedah redna, ljudi na ta način kontrolirajo in jih ponižujejo.

Že prejšnje raziskave so pokazale, da je večina žensk, ki pride iz Severne Afrike, bodisi posiljenih ali kako drugače spolno nadlegovanih. Zdaj postaja jasno, da so skoraj v isti meri spolnih nadlegovanj deležni tudi moški.

Študija temelji na desetine razgovorih z zdravstvenimi delavci, humanitarnimi uslužbenci in begunci, WRC jo je objavila v ponedeljek.

Visko komisariat ZDruženih narodov za begunce ocenjuje, da se v Libiji nahaja 670 tisoč beguncev, med pet in šest tisoč je zaprtih v begunskih taboriščih.

Nečloveško Svet Mučenje in poniževanjem v azilnem domu begunci Svet To so nameravali storiti bolni in noseči begunki

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • sam50 08:26 01.april 2019.

    To so doživljali tudi v preteklosti,dejstvo je pa,da se množijo kot zajci in čakajo,da bo nekdo hranil njih in njihove potomce in z vdorom v EU se njihove navade ne bodo nikoli spremenile....

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 05:38 01.april 2019.

    Pa naj bodo doma, itak je pa tale članek po vsej verjetnosti zlagan da bi se nam alahi zamislili ampak meni se ne

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 21:49 31.marec 2019.

    Hm... "Ugrabitelji mučijo migrante in napade snemajo, da bi nato izsiljevali njihove družine za denar"... čaki... kako če pa bežijo iz vojnega stanja cele familije. Torej, koga bodo pa izsiljevali? Ajaaaaa... ne bežijo iz vojnega stanja pa mislijo v EU ...prikaži več dobit socialo in jo lepo nakazovat svojim familijam. Naj ne bežijo, in raje naj v svojih državah poštimajo - jih je dosti da popucajo s pokvarjenimi politiki. Sužnjelastniki pa samo izkoriščajo priložnost. Lepo ultimat - noben ni dobrodošel v EU.