V Nemčiji dele Hrvaške razglasili za tvegano območje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zelo verjetno bo nemško zunanje ministrstvo državljanom odsvetovalo potovanje v Dalmacijo.
Oglej si celoten članek

Nemški inštitut Roberta Kocha je zaradi naraščanja števila okuženih z novim koronavirusom Dalmacijo razglasil za tvegano območje. Medtem pa naj bi Velika Britanija po poročanju medijev še danes Hrvaško umaknila s seznama varnih držav, kar pomeni, da bodo morali povratniki v karanteno.

Covid-19 Velik izbruh novih okužb v Istri

Nemški inštitut je za nevarni območji razglasil šibeniško-kninsko in splitsko-dalmatinsko županijo. Zelo verjetno, da bo zato nemško zunanje ministrstvo državljanom odsvetovalo potovanje v ta dva dela Hrvaške.

Nemški potniki morajo opraviti test

V Nemčiji velja, da morajo potniki, ki pridejo iz držav oziroma delov držav, ki so označeni kot tvegani, opraviti test na novi koronavirus in ostati v domači karanteni, dokler ne dobijo negativnega rezultata.

Hrvaška Bomo lahko šli na Krk in v Istro? Tam je manj okužb kot pri nas!

Kriterij, da je območje označeno za tvegano, je, če v preteklih sedmih dneh število okužb preseže 50 na 100.000 prebivalcev, piše dpa.

Britanski mediji pa poročajo, da bo vlada v Londonu Hrvaško še danes umaknila s seznama varnih držav, za katere ob povratku na Otok ne velja obvezna 14-dnevna karantena. Na tem seznamu sta med drugim že Španija in Francija.

Foto: Žurnal24 Hrvaška, Dalmacija

Covid-19 Zdaj je jasno, karantena za Hrvaško od petka naprej

Na Hrvaškem so v sredo zabeležili rekordnih 219 primerov okužbe z novim koronavirusom, največ na območju Zagreba in Splita. Število na novo okuženih v zadnjih 24 urah je po poročanju portala index.hr že preseglo 150, pri čemer podatkov iz vseh županij še niso zbrali.

Covid-19 Kacin za danes napovedal še višje številke: "Hrvate je povozil čas"

Zaenkrat je največ okužb spet v Zagrebu, in sicer 44. V Istri imajo danes 27 novih okužb, a gre v 18 primerih za ljudi, ki so že bili v samoizolaciji v povezavi s primeri okužbe v mesno-predelovalnem obratu in vrtcih v Pulju in Vrsarju. V Istri je trenutno 49 aktivno okuženih, v celotni Hrvaški pa preko 1500.

Covid-19 Hrvaška ministrica odgovarja Kacinu na njegove kritike

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 01:20 21. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 18:33 20. Avgust 2020.

    ma goni ustaše u pm

  • 13:55 20. Avgust 2020.

    Dokler ne služijo podatke.biograd zrce pag novi grad crikvenica lepila to so vse varne distinacije,odkoder prihaja 99 procentov okuzenih v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.