Svet
7941 ogledov

V Nemčiji dele Hrvaške razglasili za tvegano območje

Hrvaška obala Profimedia
Zelo verjetno bo nemško zunanje ministrstvo državljanom odsvetovalo potovanje v Dalmacijo.

Nemški inštitut Roberta Kocha je zaradi naraščanja števila okuženih z novim koronavirusom Dalmacijo razglasil za tvegano območje. Medtem pa naj bi Velika Britanija po poročanju medijev še danes Hrvaško umaknila s seznama varnih držav, kar pomeni, da bodo morali povratniki v karanteno.

Poreč Covid-19 Svet Velik izbruh novih okužb v Istri

Nemški inštitut je za nevarni območji razglasil šibeniško-kninsko in splitsko-dalmatinsko županijo. Zelo verjetno, da bo zato nemško zunanje ministrstvo državljanom odsvetovalo potovanje v ta dva dela Hrvaške.

Nemški potniki morajo opraviti test

V Nemčiji velja, da morajo potniki, ki pridejo iz držav oziroma delov držav, ki so označeni kot tvegani, opraviti test na novi koronavirus in ostati v domači karanteni, dokler ne dobijo negativnega rezultata.

Hrvaška plaža Hrvaška Slovenija Bomo lahko šli na Krk in v Istro? Tam je manj okužb kot pri nas!

Kriterij, da je območje označeno za tvegano, je, če v preteklih sedmih dneh število okužb preseže 50 na 100.000 prebivalcev, piše dpa.

Britanski mediji pa poročajo, da bo vlada v Londonu Hrvaško še danes umaknila s seznama varnih držav, za katere ob povratku na Otok ne velja obvezna 14-dnevna karantena. Na tem seznamu sta med drugim že Španija in Francija.

Hrvaška, Dalmacija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Covid-19 Slovenija Zdaj je jasno, karantena za Hrvaško od petka naprej

Na Hrvaškem so v sredo zabeležili rekordnih 219 primerov okužbe z novim koronavirusom, največ na območju Zagreba in Splita. Število na novo okuženih v zadnjih 24 urah je po poročanju portala index.hr že preseglo 150, pri čemer podatkov iz vseh županij še niso zbrali.

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Kacin za danes napovedal še višje številke: "Hrvate je povozil čas"

Zaenkrat je največ okužb spet v Zagrebu, in sicer 44. V Istri imajo danes 27 novih okužb, a gre v 18 primerih za ljudi, ki so že bili v samoizolaciji v povezavi s primeri okužbe v mesno-predelovalnem obratu in vrtcih v Pulju in Vrsarju. V Istri je trenutno 49 aktivno okuženih, v celotni Hrvaški pa preko 1500.

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Hrvaška ministrica odgovarja Kacinu na njegove kritike

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Robbiolla
    Robbiolla 01:20 21.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • gregor51 18:33 20.avgust 2020.

    ma goni ustaše u pm

  • jurij2 13:55 20.avgust 2020.

    Dokler ne služijo podatke.biograd zrce pag novi grad crikvenica lepila to so vse varne distinacije,odkoder prihaja 99 procentov okuzenih v evropo.to ti je statistiska