Zelenski o tem, na kakšen način se bo končala vojna

Foto: Epa
Foto: Epa
Vojne v Ukrajini ne bo konec, dokler ne bo osvobojen polotok Krim, ki si ga je priključila Moskva, je sinoči opozoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.
Oglej si celoten članek

"Črnomorska regija ne more biti varna, dokler je Krim okupiran," je v nočnem nagovoru opozoril ukrajinski predsednik. Po njegovih besedah tudi v številnih državah na obali Sredozemskega morja ne bo stabilnega in trajnega miru, dokler bo Rusija lahko uporabljala polotok Krim kot svoje vojaško oporišče.

"Ruska vojna proti Ukrajini in celotni svobodni Evropi se je začela s Krimom in se mora končati s Krimom - z njegovo osvoboditvijo," je le nekaj ur po tem, ko je v torek v ruski letalski bazi na Krimu odjeknila vrsta eksplozij, še dejal Zelenski.

Foto: Profimedia Mariupolj Ukrajina vojna Rusko obrambno ministrstvo je v torek sporočilo, da je v letalskem vojaškem oporišču na Krimu eksplodiralo strelivo, incident pa je zahteval smrtno žrtev. Ranjenih je bilo pet ljudi, med njimi tudi otrok, poroča AFP.

Rusija si je polotok Krim enostransko priključila leta 2014 na podlagi mednarodnopravno nepriznanega referenduma.

Poziv Zelе́nski z novo idejo, kako zatreti Ruse Vojna Ukrajinci preprečili poskus atentata dveh ruskih agentov Vojna Rusi ubili ukrajinskega tajkuna in ženo. Oglasil se je Zelenski. Svet Strah od jedrske vojne. To je danes povedal Putin.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.