Svet
9237 ogledov

Zelenski o tem, na kakšen način se bo končala vojna

Volodimir Zelenski Epa
Vojne v Ukrajini ne bo konec, dokler ne bo osvobojen polotok Krim, ki si ga je priključila Moskva, je sinoči opozoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Črnomorska regija ne more biti varna, dokler je Krim okupiran," je v nočnem nagovoru opozoril ukrajinski predsednik. Po njegovih besedah tudi v številnih državah na obali Sredozemskega morja ne bo stabilnega in trajnega miru, dokler bo Rusija lahko uporabljala polotok Krim kot svoje vojaško oporišče.

"Ruska vojna proti Ukrajini in celotni svobodni Evropi se je začela s Krimom in se mora končati s Krimom - z njegovo osvoboditvijo," je le nekaj ur po tem, ko je v torek v ruski letalski bazi na Krimu odjeknila vrsta eksplozij, še dejal Zelenski.

Mariupolj Ukrajina vojna | Avtor: Profimedia Profimedia
Rusko obrambno ministrstvo je v torek sporočilo, da je v letalskem vojaškem oporišču na Krimu eksplodiralo strelivo, incident pa je zahteval smrtno žrtev. Ranjenih je bilo pet ljudi, med njimi tudi otrok, poroča AFP.

Rusija si je polotok Krim enostransko priključila leta 2014 na podlagi mednarodnopravno nepriznanega referenduma.

Volodimir Zelenski Poziv Svet Zelе́nski z novo idejo, kako zatreti Ruse Ukrajina ukrajinski vojak Vojna Svet Ukrajinci preprečili poskus atentata dveh ruskih agentov Ukrajina Donbas Vojna Svet Rusi ubili ukrajinskega tajkuna in ženo. Oglasil se je Zelenski. Vladimir Putin Svet Svet Strah od jedrske vojne. To je danes povedal Putin.