Svet
12343 ogledov

Zelе́nski z novo idejo, kako zatreti Ruse

Volodimir Zelenski Epa
Ukrajinski predsednik je voditelje drugih držav pozval k novemu koraku.

Vojna v Ukrajini teče že 167. dan. Najbolj srditi boji potekajo v gozdovih jugozahodno od Slavjanska in na območjih severno od Harkiva.

Medtem so v ZDA potrdili nov paket pomoči Ukrajini, tokrat v višini milijarde ameriških dolarjev. Obenem je Kijev zaprosil za pomoč Mednarodnega denarnega sklada.

jedrska elektrarna Zaporožje Svet Tveganje za jedrsko nesrečo je povsem realno

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelе́nski je v intervjuju za Washington Post pozval zahodne voditelje, da ruskim državljanom za leto dni prepovejo vstop na ozemlje svojih držav.

Po navedbah Zelе́nskega bi bil to zelo pomemben ukrep, saj "Rusi jemljejo tujo zemljo." "Rusi naj živijo v svojem svetu, dokler ne spremenijo svoje filozofije," je dodal ukrajinski voditelj.

Ukrajinska obveščevalna služba SBU je v ponedeljek sporočila, da je aretirala domnevna ruska agenta, ki naj bi načrtovala atentat na obrambnega ministra Oleksija Reznikova in vodjo vojaške obveščevalne službe Kirila Budanova, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusi se trenutno osredotočajo na okupacijo pokrajine Donbas na vzhodu Ukrajine, kjer so proruski separatisti dele ozemlja nadzirali že več let. Ruski vojaški stroj tam počasi napreduje.

Komentarjev 12
  • Avatar Wolf Wolfman
    wolf37 02:15 12.avgust 2022.

    FAKE PHOTO. Kdo je objavil slike? SBU na twiterju in kot vemo znajo to prikazat na svojih ukrajincih, nikjer pa dokazov o potnih listinah ali drugih osebnih dokumentih, tako kot prikažejo Rusi, ko zajamejo ukrope. Drogiranc je pa že tok ...prikaži več zadrogiran, da lahk samo še halucinira dokler je še živ. Ne pomagajo mu nobene ameriške miliarde, ker ali sem pa tja slučajno kaj zadanejo ali pa v begu prepustijo orožje Rusom.

  • kapibara 14:53 11.avgust 2022.

    Za kaj ta drogiranec raje ne prepriča- nagovori pobegle ukri mlade japije, razstepene po celi EU, da se vrnejo in borijo za "domovino" ? Čudn a ne !!

  • leonardo 13:35 10.avgust 2022.

    Zelenski je prezelen, da bi vodil " tako" državo kot je Ukrajina. Ampak ima trote iz Evrope, ki ga še kar podpirajo. Upam, da naš obljubljeni miljon ostane v naši državi za reveže.