Svet
10814 ogledov

Na Tajvanu trepetajo: "Kitajska simulira napade na otok"

Tajvan
1/2
Epa
To je izjavilo ministrstvo za obrambo, kjer so danes v strahu zaznali več letal in bojnih ladij "okrog ožine", piše Italijanska tiskovna agencija Ansa.

Kitajska je tretji dan obsežnih vojaških vaj okoli otoka simulirala napade na Tajvan. To trdi Tajvansko ministrstvo za nacionalno obrambo, ki navaja, da je bilo danes "okoli ožine" odkritih več letal in bojnih ladij vojske, pri čemer so nekateri "prečkali srednjo črto" v akciji "možnega simuliranega napada".

Odzvali so se z alarmi in zračnimi patruljami

Tajvan je sporočil, da so se današnje kitajske vojaške vaje zdele kot simuliran napad na otok glavnega mesta Tajpej, saj so kitajska letala in vojaške ladje prečkale središčno črto ožine.

Tajvanska vojska se je odzvala z upoštevanjem protokola: z radijskimi alarmi, pošiljanjem zračnih patrulj in vojaških ladij (ki so bile že včeraj mobilizirane, da bi sledile kitajskim enotam kot senca) in namestitvijo zemeljskih raketnih sistemov, je v izjavi poročalo ministrstvo za obrambo.

Južna Koreja vojaške vaje Svet Po obisku Američanov na Tajvanu, Kitajci z obsežnimi vojaškimi vajami kitajska vojska kitajska letala kitajska vojaška letala Zaostrovanje Slovenija Pelosijeva odšla, na Tajvan takoj vdrlo 27 kitajskih vojaških letal Vladimir Putin Svet Tako so se Rusi odzvali na poteze Američanov Nancy Pelosi Svet Pelosijeva pristala na Tajvanu, Kitajci napovedali "usmerjene vojaške ukrepe"

Kitajske vaje, ki potekajo že tretji dan, so odziv na provokacijo oziroma obisk, ki ga je ta teden opravila ameriška predstavnica Nancy Pelosi, najvišja institucionalna osebnost, ki je obiskala otok v zadnjih 25 letih. Medtem ko sta Pelosi in tajvanska vlada dejali, da je obisk pomagal dokazati podporo Tajvanu sredi napetosti s Kitajsko, je Peking obisk označil za kršitev zavez ZDA politiki Kitajske in korak spodbude za neodvisnost otoka. Kitajski vrh trdi, da je Tajvan sestavni del kitajskega ozemlja, ki ga je mogoče združiti tudi s silo, če bo treba.

 
Komentarjev 12
  • marko345 14:12 06.avgust 2022.

    Brez Amerike bi Hitler zmagal, brez Amerike bi bili rusi v Nemčiji, Poljski , Češki, Madžarski in v Ju tudi. Komunizem je v rusiji, kitajski,severni koreji , kubi in še kje. Tam ni demokracije, tam vladajo diktatorji. Vsi, ki udrihate ...prikaži več čez Ameriko, pojdite živet v tiste diktatature, in ne se vračat.

  • Željko 13:55 06.avgust 2022.

    Smrt tej gnili zločinski Ameriki!!!

  • gilgant 13:31 06.avgust 2022.

    spet je nato-kriminalna organizacija nardila štalo