Tudi to so poskusili, da bi ohranili pande

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Kdo bi si mislil, da to deluje tudi pri pandah.
Oglej si celoten članek

Kitajski znanstveniki v enem večjih raziskovalnih centrov za rejo in raziskovanje pand so pred nekaj leti odkrili prav posebno rešitev za težave s parjenjem pand potem, ko so bil zaskrbljeni, ker eden njihovih parčkov prav nikoli ni bil pri volji za parjenje. "Vsakič, ko je samček želel naskočiti samičko, ga je ta odrinila. Zaskrbljeni smo bili, da bomo zamudil tridnevni paritveni cikel," so povedali znanstveniki.

Foto: Pixabay Panda

Torej so se morali delavci v raziskovalnem centru hitro najti rešitev. Za samčke so znanstveniki že imeli rešitve: dali so jim viagro in oblikovali poseben vadbeni program. Pri samičkah pa je zadeva nekoliko bolj zapletena. Samičke pand so plodne le okoli tri dni na leto, v ujetništvu pa mnogokrat popolnoma izgubijo voljo do spolnosti.

Viralna zvezda To mačko je obiskal tudi sam župan mesta

Na pomoč je priskočila "pornografija"

Kakor piši britanski časopis The Telegraph na svoji spletni strani so kitajski znanstveniki za samičke zato kupili posnetke pand, ki se parijo. "V divjini bi samička videla mnogo pand, ki se parijo, v ujetništvo pa tega nikoli ne vidijo, ni čudno, da je potrebovala nekaj pomoči," so zaključili znanstveniki.

Samička pande je z vnemo, tako pravijo znanstveniki, sledila dogajanju na zaslonu. "Po tem, ko smo ji pokazali posnetek, je nismo mogli več ustavit. S svojim partnerjem sta se uspešno sparila."

Presenetljivo V tem so sloni celo boljši od ljudi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.