Vizita za živali
1883 ogledov

Tudi to so poskusili, da bi ohranili pande

Panda Pixabay
Kdo bi si mislil, da to deluje tudi pri pandah.

Kitajski znanstveniki v enem večjih raziskovalnih centrov za rejo in raziskovanje pand so pred nekaj leti odkrili prav posebno rešitev za težave s parjenjem pand potem, ko so bil zaskrbljeni, ker eden njihovih parčkov prav nikoli ni bil pri volji za parjenje. "Vsakič, ko je samček želel naskočiti samičko, ga je ta odrinila. Zaskrbljeni smo bili, da bomo zamudil tridnevni paritveni cikel," so povedali znanstveniki.

Panda | Avtor: Pixabay Pixabay

Torej so se morali delavci v raziskovalnem centru hitro najti rešitev. Za samčke so znanstveniki že imeli rešitve: dali so jim viagro in oblikovali poseben vadbeni program. Pri samičkah pa je zadeva nekoliko bolj zapletena. Samičke pand so plodne le okoli tri dni na leto, v ujetništvu pa mnogokrat popolnoma izgubijo voljo do spolnosti.

tribarvna mačka Viralna zvezda Vizita za živali To mačko je obiskal tudi sam župan mesta

Na pomoč je priskočila "pornografija"

Kakor piši britanski časopis The Telegraph na svoji spletni strani so kitajski znanstveniki za samičke zato kupili posnetke pand, ki se parijo. "V divjini bi samička videla mnogo pand, ki se parijo, v ujetništvo pa tega nikoli ne vidijo, ni čudno, da je potrebovala nekaj pomoči," so zaključili znanstveniki.

Samička pande je z vnemo, tako pravijo znanstveniki, sledila dogajanju na zaslonu. "Po tem, ko smo ji pokazali posnetek, je nismo mogli več ustavit. S svojim partnerjem sta se uspešno sparila."

Azijski slon Elephas maximus Presenetljivo Vizita za živali V tem so sloni celo boljši od ljudi
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.