Vizita za živali > Novice
3090 ogledov

To mačko je obiskal tudi sam župan mesta

tribarvna mačka Pixabay
Pobažati ali ne pobožati, to je tu vprašanje.

Na spletu se je pojavil prisrčen posnetek mačke, ki na prav poseben način razveseljuje potnike javnega prevoza v izraelskem mestu Petah Tikva. Potepuška mačka, ki so jo lokalni prebivalci poimenovali Šavarma, si je namreč za svoj dom izbrala postajo potniškega prometa, najraje pa dneve preživi na vrtljivem križu za žigosanje vozovnic, piše ameriška spletna stran The Dodo.

"Vračam se iz službe in ko pridem do izhoda, vidim kako mačka leži na vrtljivem križu, tako je prisrčna – vsakič me nasmeje," pravi Dan Kashani, potnik, ki mačko sreča vsak dan na poti iz službe. Prav njegov posnetek pa je pripomogel mački do svetovnega slovesa.

"Lahko jo pobožaš, če ji ponudiš roko in počakaš na njen odziv, saj ti pokaže če si želi božanja," dodaja Kashani. Če jo želi kak potnik pobožati, ne da bi preveril, če si tega Šavarma sploh želi, ga bo rahlo popraskala ali ugriznila.

Mačka Vizita za živali Družba najboljšega prijatelja ali kosmatinca?

Z objavo posnetka je mačka postala prava mednarodna zvezda, Kashani pa je prejel kar 1200 prošenj za prijateljstvo na družbenem omrežju Facebook, poklical pa ga je tudi župan mesta. "Poklical me je in vprašal, kje se nahaja mačka. Povedal sem mu in dejansko jo je šel pogledat," pravi Kashani. "Prinesel ji je hrano, priboljške in igrače ter jo pobožal. Ko sem to videl sem pomislil: 'Nisem te volil, ampak res si kul župan, na naslednjih volitvah imaš moj glas'."

Zavetisce, pes ZDA Vizita za živali V trgovinah le še rešene živali
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.