Tako so glasovali vaši sosedje

Foto: Anže Petkovšek Volišče v Ljubljani na predčasnih volitvah v Državni zbor 2018.
Foto: Anže Petkovšek Volišče v Ljubljani na predčasnih volitvah v Državni zbor 2018.
Državna volilna komisija je objavila izide glasovanja po posameznih voliščih.
Oglej si celoten članek

Državna volilna komisija (DVK) je objavila Excelovo tabelo z izidi glasovanja po voliščih na območju Slovenije. Podatki so na voljo na spletni strani DVK pod seznamom devetih strank, ki so se po delnem izidu glasovanja uvrstile v parlament (Izidi glasovanja po voliščih). 

Ti izidi so vključeni v delni izid volitev, ki je prikazan tudi na njihovi spletni strani. 

Do 12.30 je bilo preštetih 99,98 odstotka glasovnic, volilna udeležba pa je znašala 52,01 odstotka. Zmagovalka volitev s 25 mandati je stranka SDS, sledijo ji LMŠ (13), SD (10), SMC (10), Levica (9), NSi (7), Stranka AB (5), DeSUS (5) in SNS (4). Podatki o glasovanju narodnih skupnosti bodo objavljeni po končanem štetju glasov Državne volilne komisije.

 

Volitve2018 Sestavljanje nove vlade: Bo Desus pristal v opoziciji?

Komentar Kdor koplje jamo drugemu, sam vanjo pade

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.