Volitve 2018
4827 ogledov

Tako so glasovali vaši sosedje

Volišče v Ljubljani Anže Petkovšek Volišče v Ljubljani na predčasnih volitvah v Državni zbor 2018.
Državna volilna komisija je objavila izide glasovanja po posameznih voliščih.

Državna volilna komisija (DVK) je objavila Excelovo tabelo z izidi glasovanja po voliščih na območju Slovenije. Podatki so na voljo na spletni strani DVK pod seznamom devetih strank, ki so se po delnem izidu glasovanja uvrstile v parlament (Izidi glasovanja po voliščih). 

Ti izidi so vključeni v delni izid volitev, ki je prikazan tudi na njihovi spletni strani. 

Do 12.30 je bilo preštetih 99,98 odstotka glasovnic, volilna udeležba pa je znašala 52,01 odstotka. Zmagovalka volitev s 25 mandati je stranka SDS, sledijo ji LMŠ (13), SD (10), SMC (10), Levica (9), NSi (7), Stranka AB (5), DeSUS (5) in SNS (4). Podatki o glasovanju narodnih skupnosti bodo objavljeni po končanem štetju glasov Državne volilne komisije.

 

Karl Erjavec na soočenju predsednikov strank Volitve2018 Slovenija Sestavljanje nove vlade: Bo Desus pristal v opoziciji? Janez Janša Urška Bačovnik Janša Romana Tomc Anže Logar SDS Komentar Slovenija Kdor koplje jamo drugemu, sam vanjo pade

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice