AstraZeneca objavila to novico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sprožili so že zahtevo za avtorizacijo zdravila.
Oglej si celoten članek

AstraZeneca je objavila vest glede zdravila za covid-19, ki naj bi bilo učinkovito pri zdravljenju bolezni; pri Ameriški agenciji za hrano in zdravila so že sprožili prošnjo za odobritev. 

Gre za zdravilo AZD7442, ki vsebuje protitelesa; raziskave so pokazale, da je učinkovito pri preprečevanju težje oblike bolezni pri pacientih z blagimi ali srednje težkimi simptomi. Večina od 903 oseb, ki so sodelovale v raziskavi, je imela visoko ocenjeno tveganje za razvoj težjega poteka bolezni. 

Študija kaže, da en odmerek zdravila AZD7442, ki ga vbrizgajo v mišice, manjša tveganje za razvoj težjega poteka bolezni ali smrti tudi za 50 odstotkov. Osebe, ki so sodelovale v raziskave, so imele simptome bolezni sedem dni. 

Pri tistih, ki so prejeli zdravilo v roku petih dni od razvoja simptomov, se je tveganje za razvoj težje oblike bolezni ali smrti zmanjšalo za 67 odstotkov v primerjavi s tistimi, ki zdravila niso prejeli. 

Glavni avtor raziskave, profesor na University Collegeu v Londonu, Hugh Montgomery, je prepričan, da svet nujno potrebuje nove terapije v boju zoper covid-19. "Pozitivni rezultati naše raziskave dokazujejo, da bi zdravilo AZD7442 lahko odigralo pomembno vlogo v boju zoper dolgotrajno pandemijo." 

Zdravljenje je označil kot dobrodošlo za osebe, ki se zaradi različnih razlogov ne morejo cepiti in za tiste, ki imajo povišano tveganje za razvoj težjega poteka bolezni. 

Zdravje Merck zaprosil za odobritev zdravila za covid-19 Covid-19 V nedeljo je umrl 35-letnik, ki ni bil cepljen. Bi smrt lahko preprečili?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 01:18 12. Oktober 2021.

    Seveda sedaj je treba prodati draga zdravila,ko je vsem (razen naši vladi in stroki) jasno, da s cepivi ne bo …

  • 18:53 11. Oktober 2021.

    Če bo tako drag kot je, bo, molnupiravir naj ga kar imajo. FDA pa jim ga itak, ne bo odobrila, …

  • 18:30 11. Oktober 2021.

    zgleda tale arcnija neki tako, kot če bi ustreljenu dali en odmerek zvarka za hitro rast kože.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.