Zdravje
10726 ogledov

AstraZeneca objavila to novico

Komentarjev 25
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 01:18 12.oktober 2021.

  Seveda sedaj je treba prodati draga zdravila,ko je vsem (razen naši vladi in stroki) jasno, da s cepivi ne bo nič... Preskušeni ivermektin, ki je v bistvu rešil Indijce, pa je pri nas prepovedan oziroma ni dostopen...Razlog je le to, ...prikaži več da je prepoceni in torej ni zaslužka.....Torej edino zdravilo, ki ima opravljene vse klinične študije in poznamo stranske učinke in, ki deluje, za nas ni dosegljivo...Banda pridobitniška...

  • h4ck3r 08:03 12.oktober 2021.

   Tukaj se pa celo moram strinjati s teboj. :-) Dokazano deluje, ampak bo trajalo da bo splošno priznano in študije korektno objavljene. Kdo tako nasprotuje, je pa drugo vprašanje, saj bi denar v vsakem primeru dobila farmacija, ampak očitno tudi ...prikaži več tam obstajajo različni "poli".

  • Avatar MS
   MS 09:47 13.oktober 2021.

   Svetovna zdravstvena organizacija kot Evropska agencija za zdravila (Ema) odsvetujeta uporabo ivermektina za zdravljenje covida. Tudi podjetje Merck (MSD), proizvajalec ivermektina, je februarja letos opozorilo, da dokazov o učinkovitosti ni, pri njihovih znanstvenikih pa je še posebno skrb vzbujalo to, ...prikaži več, da je bilo v večini raziskav premalo poudarka na varnosti. Toda nekatere države ga dovoljujejo, ponekod ga zdravniki predpisujejo mimo uveljavljenih priporočil.

  • Avatar MS
   MS 09:47 13.oktober 2021.

   Ivermectin je zdravilo za konje! Zaradi mene ga lahko jemljejo vsi anticepilci! Zagotovo ne bodo imeli srčnih glist in notranjih ali zunanjih parazitov, a pred covidom jih ne bo zavaroval niti pozdravil! Zakaj? Zato ker Ivermektin ni protivirusno zdravilo! =>Ivermektin ...prikaži več ni protivirusno zdravilo!!!

  • Avatar MS
   MS 09:48 13.oktober 2021.

   Ivermektin kljub vsemu ima zelo glasno skupino zagovornikov, ki od najvišjih znanstvenih institucij zahteva priznanje in široko uporabo tega zdravila v boju proti covidu-19. Proticepilci ga imajo za čudežno rešitev! Ok, naj ga imajo! Ivermectin je zdravilo za konje!

  • Avatar Sreten Lukić
   lluckyss 10:04 13.oktober 2021.

   Ivermectin je preverjeno in preiskušeno z vsemi testi in znane so vse morebitne kratkotrajne in dolgotrajne posledice, ki jih praktično ni. Ivermektin je registriran kot antiparazitik, ob tem pa ima dve pomembni dodatni lastnosti: močno zavira vezavo virusov na celice, ...prikaži več deluje pa tudi močno protivnetno.Zdravilo je registrirano tako v medicini kot v veterini..In celo Nobelovo nagrado je dobil avtor za njegovo odkritje...Njegova edina "slabost" je, da je zelo poceni !!!

  • Avatar MS
   MS 10:49 13.oktober 2021.

   Medicinski "genij" lluckyss s svojim "znanjem" zoper Svetovno zdravstveno organizacijo in Evropsko agencijo za zdravila (Ema) pa še zoper podjetje Merck (MSD), ki je proizvajalec ivermektina, LOL, LOL! Pa še njegov argument "Njegova edina "slabost" je, da je zelo poceni" ...prikaži več LOL, LOL... kot da je farmacevtskim multinacionalkam problem formirati kakršnekoli cene! Ivermectin je zdravilo za konje!

  • Avatar Sreten Lukić
   lluckyss 10:54 13.oktober 2021.

   MS, sem le citiral uradne podatke in cepivo je registrirano tako za ljudi kot tudi v veterini... In ne morejo ga sedaj enormno podražiti, če je v Indiji in podobnih državah brezplačen....Bolje je registrirati "novo in boljše" zdravilo in ga ...prikaži več drago prodati...Konju jedan..;))

  • Avatar MS
   MS 11:03 13.oktober 2021.

   Če ti "uradni" podatki niso zrasli na tvojem zeljniku ali na zeljniku zagriženih antivaxerjev nam posreduj link do teh "uradnih" podatkov ki naj bi ovrgli dognanja in trditve Svetovne zdravstvene organizacija, Evropske agencije za zdravila (Ema) in podjetja Merck (MSD), ...prikaži več ki je proizvajalec ivermektina! Čakamo!

  • Avatar Sreten Lukić
   lluckyss 11:15 13.oktober 2021.

   Članek o tem zdravilu je objavljen v glasilu zdravniške zbornice Slovenije ISIS..https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/publikacije-zbornice-isis/revija/isis-april-2021

  • Avatar MS
   MS 14:50 13.oktober 2021.

   1) lluckyss, na navedenem portalu je edini članek o Ivermectinu e-mail lekarniške zbornice Slovenije, Zdravniški zbornici Slovenije: ==> "From: Tajništvo LZS Sent: Tuesday, June 1, 2021 10:15 AM To: Zdravniška zbornica Cc: Darja Potočnik Benčič

  • Avatar MS
   MS 14:52 13.oktober 2021.

   2) Vsebina je sledeča: "Subject: Mnenje o ivermektinu ======>> Zdravilo z ivermektinom se sicer uporablja za zdravljenje parazitskih okužb v humani in veterinarski medicini, nima pa dovoljenja za promet za indikacijo zdravljenja Covid-19. Infektologi menijo,da je neustrezna in potencialno nevarna.

  • Avatar MS
   MS 14:55 13.oktober 2021.

   3) lluckyss, iz priloženega lahko sledi dvoje: 1) da si intelektualno hendikepiran in ne razumeš niti preprostih textov , ali: 2) da si pokvarjeni manipulator ki z lažmi hoče dokazati svoj prav!

  • Avatar Sreten Lukić
   lluckyss 15:06 13.oktober 2021.

   Seveda "ne najdeš" omenjenega članka, ker si zarukan ali pa ker ga nočeš..Mogoče pa si zarukan in ga nočeš najti ;))

  • Avatar MS
   MS 15:09 13.oktober 2021.

   lluckyss, ta članek se nahaja le v tvoji bolni glavi! Dokaži nasprotno!

  • Avatar Sreten Lukić
   lluckyss 15:19 13.oktober 2021.

   Tu imaš članek iz, časopisa delo, ki je povzetek članka ki ga omenjam in če ti kaj ni všeč, se obrni na avtorja in mi nehaj težit......https://www.delo.si/sobotna-priloga/prepovedano-zdravilo/

  • Avatar MS
   MS 16:21 13.oktober 2021.

   Dr Matjaž Zwiter pisec članka ni infektolog niti epidemiolog! Je upokojen onkolog! Njegovo mnenje in konfrontacija zoper Strokovni kolegij Klinike za infekcijske bolezni UKCL kjer je koncentrirano specifično infekcijsko in epidemiološko znanje je tragično! Tragično za priznanega onkologa ki sedaj ...prikaži večj kot upokojenec išče pozornost! Kako bi reagiral če bi mu kak epidemiolog solil pamet o onkologiji!

  • Avatar MS
   MS 16:24 13.oktober 2021.

   Dr Matjaž Zwiter VS Strokovni kolegij Klinike za infekcijske bolezni UKCL ======> https://www.kclj.si/index.php?dir=/ukc_ljubljana/obvestila&id=6219

  • Avatar Sreten Lukić
   lluckyss 16:26 13.oktober 2021.

   Z njim se zmeni...

  • Avatar MS
   MS 16:36 13.oktober 2021.

   Ti navajaš njegov sporni članek! Tebi nekaj ni jasno, torej se ti zmeni!

  • h4ck3r 07:42 14.oktober 2021.

   Do sem pa pridemo ko ljudje berejo brez da bi razmišljaji kdo je avtor in o čem govori. Res je da so vsi zdravniki, ampak malo več znanja o tem zakaj so specializacije pa ne bi škodilo...ane IIuckyss. ;-)

 • Ender3 18:53 11.oktober 2021.

  Če bo tako drag kot je, bo, molnupiravir naj ga kar imajo. FDA pa jim ga itak, ne bo odobrila, podobno kot je s cepivom. Amerika frst !

 • rd2dmk2 18:30 11.oktober 2021.

  zgleda tale arcnija neki tako, kot če bi ustreljenu dali en odmerek zvarka za hitro rast kože.

  • Janez_53 22:58 11.oktober 2021.

   Ti si pa očitno magister farmacije, ki je diplomiral na Facebook fakulteti, ker samo s pogledom ošineš zdravilo in veš o njem več, kot strokovnjaki, ki so ga izdelali. Bravo!

  • rd2dmk2 09:21 12.oktober 2021.

   janez_53. pa članek sem prebral in ugotovil da je zdravilo kot neko cepivo. vsebuje protitelesa . no in sem sklepal. ker sem pač inteligentno razumsko bitje, da to zdravilo ni kot tako glaševana zdravila proti bolečinam v glavi, hrbtu in ...prikaži večin tam okol, ki primejo v 15 minutah. zdej pa sam razmisli kolk traja pri cepivu da telo naredi proti telesa ( kdaj dobiš potrdilo ), izjema janezov jensen. in to sem prnesel na zdravilo. če traja 10 dni, potem je že sedmina mimo predno prime lek.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.