Zdravje
10742 ogledov

AstraZeneca objavila to novico

AstraZeneca cepivo Profimedia
Sprožili so že zahtevo za avtorizacijo zdravila.

AstraZeneca je objavila vest glede zdravila za covid-19, ki naj bi bilo učinkovito pri zdravljenju bolezni; pri Ameriški agenciji za hrano in zdravila so že sprožili prošnjo za odobritev. 

Gre za zdravilo AZD7442, ki vsebuje protitelesa; raziskave so pokazale, da je učinkovito pri preprečevanju težje oblike bolezni pri pacientih z blagimi ali srednje težkimi simptomi. Večina od 903 oseb, ki so sodelovale v raziskavi, je imela visoko ocenjeno tveganje za razvoj težjega poteka bolezni. 

Študija kaže, da en odmerek zdravila AZD7442, ki ga vbrizgajo v mišice, manjša tveganje za razvoj težjega poteka bolezni ali smrti tudi za 50 odstotkov. Osebe, ki so sodelovale v raziskave, so imele simptome bolezni sedem dni. 

Pri tistih, ki so prejeli zdravilo v roku petih dni od razvoja simptomov, se je tveganje za razvoj težje oblike bolezni ali smrti zmanjšalo za 67 odstotkov v primerjavi s tistimi, ki zdravila niso prejeli. 

Glavni avtor raziskave, profesor na University Collegeu v Londonu, Hugh Montgomery, je prepričan, da svet nujno potrebuje nove terapije v boju zoper covid-19. "Pozitivni rezultati naše raziskave dokazujejo, da bi zdravilo AZD7442 lahko odigralo pomembno vlogo v boju zoper dolgotrajno pandemijo." 

Zdravljenje je označil kot dobrodošlo za osebe, ki se zaradi različnih razlogov ne morejo cepiti in za tiste, ki imajo povišano tveganje za razvoj težjega poteka bolezni. 

zdravila, tablete Zdravje Merck zaprosil za odobritev zdravila za covid-19 Covid-19 Covid-19 Slovenija V nedeljo je umrl 35-letnik, ki ni bil cepljen. Bi smrt lahko preprečili?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 01:18 12.oktober 2021.

    Seveda sedaj je treba prodati draga zdravila,ko je vsem (razen naši vladi in stroki) jasno, da s cepivi ne bo nič... Preskušeni ivermektin, ki je v bistvu rešil Indijce, pa je pri nas prepovedan oziroma ni dostopen...Razlog je le to, ...prikaži več da je prepoceni in torej ni zaslužka.....Torej edino zdravilo, ki ima opravljene vse klinične študije in poznamo stranske učinke in, ki deluje, za nas ni dosegljivo...Banda pridobitniška...

  • Ender3 18:53 11.oktober 2021.

    Če bo tako drag kot je, bo, molnupiravir naj ga kar imajo. FDA pa jim ga itak, ne bo odobrila, podobno kot je s cepivom. Amerika frst !

  • rd2dmk2 18:30 11.oktober 2021.

    zgleda tale arcnija neki tako, kot če bi ustreljenu dali en odmerek zvarka za hitro rast kože.