Slovenija
53365 ogledov

V nedeljo je umrl 35-letnik, ki ni bil cepljen. Bi smrt lahko preprečili?

Covid-19 Epa
Minister za zdravje Janez Poklukar ob tragični mladi smrti poziva k cepljenju.

V nedeljo je zaradi bolezni covid-19 umrlo šest oseb, med njimi je tudi necepljeni 35-letnik. Skupaj je do sedaj v Sloveniji zaradi covida-19 umrlo 4. 613 oseb.

"Del suhoparne statistike je tudi 35 letni moški, necepljen," so zapisali pri Sledilniku. "Podrobnosti ne poznamo, a nekdo ga je imel rad in imel je prihodnost. Je bila smrt neizbežna? Smo kot družba in država storili vse, da ne bi bilo takih prezgodnjih smrti?"

Minister za zdravje Janez Poklukar je smrt 35-letnika komentiral z besedami: "Včerajšnja tragedija nam kaže na to, da virus ne izbira po starosti, spolu ali politični usmerjenosti. Vsi smo podvrženi tveganju za okužbo, v kolikor smo ali nismo cepljeni, a cepivo nas v visokem odstotku ščiti pred težjim potekom bolezni - to je ključno sporočilo."

Prebivalce in prebivalke Slovenije je pozval k cepljenju. "Cepimo se, kajti s tem se poveča verjetnost za normalen potek bolezni v primeru, da se okužimo," je dejal Poklukar. "Smo tudi bolje zaščiteni, da sploh ne zbolimo. To je ključno sporočilo in moja prošnja vsem, da se pridružite in dosežemo 70-odstotno precepljenost."

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 102
  • Naklonsky 11:44 12.oktober 2021.

    Seveda bi lahko preprečili - z obveznim cepljenjem. Sicer je bil pa sam kriv- v čem je zdaj takšen 'halo'?!

  • miro8 10:17 12.oktober 2021.

    Necepilci in "necepilci" ste res neverjetno omejeni. Propagirate stvari, o katerih nimate najmanjšega pojma in zavračate cepiva, ki dokazano ščitijo. Omenjate umrlo 20letnico, ne omenite pa isti dan umrlih 6 ljudi, dokazano zaradi Corone in necepljenih. Če se vsaj malo ...prikaži več cenite in spoštujete, potem ne pišite bedarij.

  • Fhiltyfred 06:26 12.oktober 2021.

    Umrla je tudi 20 letnica po cepljenju.. bi smrt lahko preprecili? Hidroksiclorocin je ze od prvega dne plandemije ucinkovito zdravilo ki stane 3 eure.. a glej ga zlomka skoraj povsid so ga cez noc prepovedali... le zakakaj?