Iz bolnišnice sporočili, da je umrl še tretji pacient

Foto: PGD Jesenice
Foto: PGD Jesenice
Po dobrem mesecu dni umrl bolnik, ki so ga s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Z jeseniške bolnišnice so dopoldne sporočili, da so jim iz UKC Ljubljana potrdili, da je "na žalost umrl pacient, ki je bil zaradi posledic požara dne 29. 01. 2019 premeščen v njihovo ustanovo. Svojcem izrekamo iskreno sožalje," so zapisali. 

Kot je znano, je okoli tretje ure na negovalnem oddelku SB Jesenice izbruhnil požar. Dve osebi sta umrli že na kraju dogodka, tretjo osebo, ki je bila prav tako v sobi, v kateri je izbruhnil ogenj, pa so po požaru s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Požar v jeseniški bolnišnici Požar v jeseniški bolnišnici: Neuradno naj bi požar zanetil bolnik

Kriminalisti so uvedli preiskavo o vzroku požara, ki še ni končana, se pa bliža zaključku. Kot so včeraj pojasnili na Policijski upravi Kranj, bodo lahko podrobnosti pojasnili šele po zaključku vseh aktivnosti. Po neuradnih podatkih naj bi sicer ogenj zanetil eden od pacientov, ki je ležal v sobi. 

Slovenija Požar v jeseniški bolnišnici terjal dve žrtvi

Kot so zapisali, na oddelek zopet sprejemajo bolnike, ki potrebujejo podaljšano bolnišnično zdravljenje in rehabilitacijo, ter bolnike, katerih odpust iz bolnišnice ni mogoč, v tem času pa so bili nameščeni na drugih oddelkih. "Veseli smo, da so dela na oddelku končana. Glede na prostorsko stisko v bolnišnici, nam vsaka prosta postelja in s tem možnost namestitve bolnikov zelo veliko pomeni," so poudarili.

Po požaru V bolnišnici Jesenice uvedli interni nadzor

Že v nekaj dneh po požaru so v bolnišnici uspeli urediti in odpreti ostale oddelke, ki so bili poškodovani oziroma umazani zaradi požara in njegovega gašenja, na čelu z ginekološko-porodniškim oddelkom in porodnim ter operacijskim blokom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.