Zdravje > Aktualno
5959 ogledov

Iz bolnišnice sporočili, da je umrl še tretji pacient

Požar v bolnišnici Jesenice PGD Jesenice
Po dobrem mesecu dni umrl bolnik, ki so ga s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Z jeseniške bolnišnice so dopoldne sporočili, da so jim iz UKC Ljubljana potrdili, da je "na žalost umrl pacient, ki je bil zaradi posledic požara dne 29. 01. 2019 premeščen v njihovo ustanovo. Svojcem izrekamo iskreno sožalje," so zapisali. 

Kot je znano, je okoli tretje ure na negovalnem oddelku SB Jesenice izbruhnil požar. Dve osebi sta umrli že na kraju dogodka, tretjo osebo, ki je bila prav tako v sobi, v kateri je izbruhnil ogenj, pa so po požaru s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

slovenija 02.03.13, bolnisnica, bolnisnica Jesenice, Jesenice, foto: Anze Petkov Požar v jeseniški bolnišnici Slovenija Požar v jeseniški bolnišnici: Neuradno naj bi požar zanetil bolnik

Kriminalisti so uvedli preiskavo o vzroku požara, ki še ni končana, se pa bliža zaključku. Kot so včeraj pojasnili na Policijski upravi Kranj, bodo lahko podrobnosti pojasnili šele po zaključku vseh aktivnosti. Po neuradnih podatkih naj bi sicer ogenj zanetil eden od pacientov, ki je ležal v sobi. 

Nemški gasilci Slovenija Požar v jeseniški bolnišnici terjal dve žrtvi

Kot so zapisali, na oddelek zopet sprejemajo bolnike, ki potrebujejo podaljšano bolnišnično zdravljenje in rehabilitacijo, ter bolnike, katerih odpust iz bolnišnice ni mogoč, v tem času pa so bili nameščeni na drugih oddelkih. "Veseli smo, da so dela na oddelku končana. Glede na prostorsko stisko v bolnišnici, nam vsaka prosta postelja in s tem možnost namestitve bolnikov zelo veliko pomeni," so poudarili.

Po požaru Zdravje V bolnišnici Jesenice uvedli interni nadzor

Že v nekaj dneh po požaru so v bolnišnici uspeli urediti in odpreti ostale oddelke, ki so bili poškodovani oziroma umazani zaradi požara in njegovega gašenja, na čelu z ginekološko-porodniškim oddelkom in porodnim ter operacijskim blokom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.