Najstnik prodal ledvico, končalo se ni dobro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Star je bil le 17 let, ko se je odločil za ta korak.
Oglej si celoten članek

Kitajska. Xiao Wang je bil star le 17 let, ko se je odločil prodati svojo ledvico, da bi si lahko kupil takrat zelo popularni iPhone 4. Po posegu so mu rekli, da bo normalno živel le z eno ledvico, a osem let kasneje je bolan, redno mora hoditi na dializo.

Leta 2011, ko se je odločil za prodajo organa, je bil iPhone 4 na šoli, v katero je hodil, statusni simbol. Njegova družina mu mobilnega aparata ni mogla privoščiti, zato se je odločil, da si ga bo priskrbel sam.

Preko posrednika je stopil v kontakt z mrežo, ki se je specializirala za trgovino z organi na črnem trgu. Ledvico je najstnik prodal za 3200 dolarjev.

Po posegu se je zdelo, da je vse v redu, čez čas pa se je stanje najstnika zakompliciralo. Prostor, v katerem so mu odvzeli ledvico, ni bil ustrezno steriliziran, fant je utrpel infekcijo.

Njegova družina o vsemu ni vedela nič, dokler se stanje fanta ni tako poslabšalo, da obolenja ni mogel več skrivati. Infekcija se je razširila še na njegovo drugo ledvico, ki jo zdravniki, ko so ga pripeljali na zdravljenje, niso mogli več rešiti.

Od takrat mora fant hoditi na dializo. Fantova družina je tožila zdravnika, ki mu je odvzel ledvico, dobili so 320 tisoč dolarjev odškodnine. Večino denarja so porabili za zdravljenje hudo bolnega sina, piše OddityCentral.

Svet Trgovali z organi beguncev

Svet Črni trg z organi se nezadržno širi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:09 28. Maj 2022.

    pričevanje, pričevanje!! !!! Želim biti priča, kako Bog dr. Pedro mi je pomagal pri operaciji ledvic. Sem Lynda iz Španije …

  • 10:59 28. Maj 2022.

    Gospe Marialadrimaholyclinic@gmail.com gospodje, ki se zanimajo za daritev ledvic za denar, bi morali poslati pošto Marialadrimaholyclinic@gmail.com prodal sem svojo in …

  • 23:28 27. Maj 2022.

    Pozor Cilj je seznaniti širšo javnost, zdrave moške in ženske. Koga zanima Takojšnje darovanje kostnega mozga, testakula in 100% resni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.