Zdravje
2702 ogledov

Najstnik prodal ledvico, končalo se ni dobro

Operacija Profiemdia
Star je bil le 17 let, ko se je odločil za ta korak.

Kitajska. Xiao Wang je bil star le 17 let, ko se je odločil prodati svojo ledvico, da bi si lahko kupil takrat zelo popularni iPhone 4. Po posegu so mu rekli, da bo normalno živel le z eno ledvico, a osem let kasneje je bolan, redno mora hoditi na dializo.

Leta 2011, ko se je odločil za prodajo organa, je bil iPhone 4 na šoli, v katero je hodil, statusni simbol. Njegova družina mu mobilnega aparata ni mogla privoščiti, zato se je odločil, da si ga bo priskrbel sam.

Preko posrednika je stopil v kontakt z mrežo, ki se je specializirala za trgovino z organi na črnem trgu. Ledvico je najstnik prodal za 3200 dolarjev.

Po posegu se je zdelo, da je vse v redu, čez čas pa se je stanje najstnika zakompliciralo. Prostor, v katerem so mu odvzeli ledvico, ni bil ustrezno steriliziran, fant je utrpel infekcijo.

Njegova družina o vsemu ni vedela nič, dokler se stanje fanta ni tako poslabšalo, da obolenja ni mogel več skrivati. Infekcija se je razširila še na njegovo drugo ledvico, ki jo zdravniki, ko so ga pripeljali na zdravljenje, niso mogli več rešiti.

Od takrat mora fant hoditi na dializo. Fantova družina je tožila zdravnika, ki mu je odvzel ledvico, dobili so 320 tisoč dolarjev odškodnine. Večino denarja so porabili za zdravljenje hudo bolnega sina, piše OddityCentral.

Operacija Svet Trgovali z organi beguncev Četverica iz neke pakistanske vasi, ki so prodali ledvico, da bi poplačali dolgo Svet Črni trg z organi se nezadržno širi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Janez_53 11:24 12.januar 2019.

    Avtor članka B.B., saj vem, da velika večina piscev člankov zelo rada uporablja "simbolične fotografije", ki pravzaprav povedo o piscu predvsem to, da nima idej oziroma mu je malo mar, kaj si bralci mislijo o tem. Ampak - vi pa ...prikaži več ste zmagali! Ob članku o LEDVICAH pripopate fotografijo POSEGA NA NOGI!!! Čestitam, mojster!

  • Avatar Evhiraenna
    Evhiraenna 23:22 11.januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v ==> www.3xDate.top