Namesto prigrizkov si pripravite kavo

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Tako kot marihuana okrepi vašo željo po sladkorju in prigrizkih, ima na drugi strani kava nasproten učinek.
Oglej si celoten članek

Ste eden izmed tisti, ki se ne more upreti skušnjavi v obliki nezdravih prigrizkov? Rešitev za vaše težave, je sodeč po novi raziskavi na dosegu roke. Ko vas zagrabi želja po čokoladi, čipsu ali drugi nezdravi prehrani, si raje privoščite skodelico kave, svetujejo strokovnjaki. 

Kofein 7 razlogov, zakaj je kava zdrava

Tako kot marihuana okrepi vašo željo po sladkorju in prigrizkih, ima na drugi strani kava nasproten učinek, kaže raziskava, ki so jo naredili na Univerzi Northwestern v Združenih državah Amerike.

Nasvet stroke Kava navsezgodaj zjutraj?

Raziskovalci so v študiji, objavljeni v znanstveni reviji Journal of Internal Medicine, merili več sto bioloških znakov v krvi 47 posameznikov, ki pijejo kavo.

Kuri maščobe

Ugotovili so, da kava znižuje raven spojin, ki jih proizvaja endokanabinoidni sistem telesa, odgovoren tudi za občutek omamljenosti ob uživanju marihuane. To kaže, da kofeinski napitek ne pospešuje le metabolizma, ampak pripomore tudi k hitrejšemu kurjenju maščobe in nas hkrati naredi manj lačne. 

Škoda ali korist? Velika primerjalna raziskava: To nam o pitju kave sporočajo britanski strokovnjaki

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.