Zdravje > Prehrana
3191 ogledov

Namesto prigrizkov si pripravite kavo

kava Profimedias
Tako kot marihuana okrepi vašo željo po sladkorju in prigrizkih, ima na drugi strani kava nasproten učinek.

Ste eden izmed tisti, ki se ne more upreti skušnjavi v obliki nezdravih prigrizkov? Rešitev za vaše težave, je sodeč po novi raziskavi na dosegu roke. Ko vas zagrabi želja po čokoladi, čipsu ali drugi nezdravi prehrani, si raje privoščite skodelico kave, svetujejo strokovnjaki. 

kava Kofein Zdravje 7 razlogov, zakaj je kava zdrava

Tako kot marihuana okrepi vašo željo po sladkorju in prigrizkih, ima na drugi strani kava nasproten učinek, kaže raziskava, ki so jo naredili na Univerzi Northwestern v Združenih državah Amerike.

biozajtrk Hofer Nasvet stroke Zdravje Kava navsezgodaj zjutraj?

Raziskovalci so v študiji, objavljeni v znanstveni reviji Journal of Internal Medicine, merili več sto bioloških znakov v krvi 47 posameznikov, ki pijejo kavo.

Kuri maščobe

Ugotovili so, da kava znižuje raven spojin, ki jih proizvaja endokanabinoidni sistem telesa, odgovoren tudi za občutek omamljenosti ob uživanju marihuane. To kaže, da kofeinski napitek ne pospešuje le metabolizma, ampak pripomore tudi k hitrejšemu kurjenju maščobe in nas hkrati naredi manj lačne. 

kava Škoda ali korist? Zdravje Velika primerjalna raziskava: To nam o pitju kave sporočajo britanski strokovnjaki
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.