Najnovejši podatki o okužbah niso takšni, kot bi si jih želeli

Foto: Profimedia Covid-19, testiranje PCR
Foto: Profimedia Covid-19, testiranje PCR
V primerjavi s prejšnjim tednom potrdili nekoliko manj novih primerov, tudi delež pozitivnih testov je nižji.
Oglej si celoten članek

V četrtek je bilo opravljenih 5.435 testov, od katerih je bilo 881 pozitivnih. Delež pozitivnih testov je 16.2-odstoten. Opravljenih je bilo  tudi 21.601 hitrih testov

Bolnišnično oskrbo danes potrebuje 521 bolnikov, 85 bolnikov pa potrebuje intenzivno nego. Umrli so štirje bolniki s covidom-19. Sedemdnevno povprečje okužb pa je 780.

Prejšnji četrtek je bilo opravljenih 4.484 testov PCR, s katerimi je bilo potrjenih 913 novih primerov. Delež pozitivnih primerov je znašal 20,3 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 21.026 hitrih testov. Sedemdnevno povprečje novih primerov je bilo prejšnji četrtek 764, danes 783.

S ponedeljkom bodo v posavski in jugovzhodni statistični regiji, ki z epidemiološkega vidika dosegata rumeno fazo, gostinski lokali lahko odprli terase in vrtove. Goste bodo lahko sprejemali med 6. in 19. uro, in sicer ob spoštovanju zaščitnih ukrepov, kot so razkuževanje miz, ustrezna razdalja in tedensko testiranje zaposlenih na okužbo z novim koronavirusom.

IJS Takšna je osvežena prognoza epidemije pri nas

V ponedeljek se bo začel tudi pouk za srednješolce in to po modelu C. To pomeni, da se bo polovica dijakov en teden šolala v šoli, druga polovica pa na daljavo, pri čemer se bodo vsak teden izmenjali. Za dijake zaključnih letnikov ni sprememb. Pouk za osnovnošolce pa se bo nadaljeval po sedanjem modelu, torej v šoli, pri čemer bodo morali učenci od vključno 6. razreda zaščitne maske nositi tudi v matičnih razredih.

V prihodnjem tednu se bo začelo tudi prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, in sicer najprej za zaposlene, starejše od 50 let. V veljavi pa ostaja tudi tedenska obveznost testiranja zaposlenih.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:33 5. Marec 2021.

    Vprašajmo se 1x, kaj poganja to ''epidemijo''? DENAR! Nekateri zdravniki so dobili kar slabih dvajset čukov za mnogo manj dela …

  • 09:59 5. Marec 2021.

    V dveh stavkih opolnoma nasprotne trditve, sedi 5. "Najnovejši podatki o okužbah niso takšni, kot bi si jih želeli" "V …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.