Zdravje > Aktualno
22463 ogledov

Najnovejši podatki o okužbah niso takšni, kot bi si jih želeli

Covid-19, testiranje Profimedia Covid-19, testiranje PCR
V primerjavi s prejšnjim tednom potrdili nekoliko manj novih primerov, tudi delež pozitivnih testov je nižji.

V četrtek je bilo opravljenih 5.435 testov, od katerih je bilo 881 pozitivnih. Delež pozitivnih testov je 16.2-odstoten. Opravljenih je bilo  tudi 21.601 hitrih testov

Bolnišnično oskrbo danes potrebuje 521 bolnikov, 85 bolnikov pa potrebuje intenzivno nego. Umrli so štirje bolniki s covidom-19. Sedemdnevno povprečje okužb pa je 780.


V primerjavi s prejšnjim tednom je bilo včeraj potrjenih za 3,5 odstotka manj novih primerov okužb, tudi delež pozitivnih testov je nižji.

Prejšnji četrtek je bilo opravljenih 4.484 testov PCR, s katerimi je bilo potrjenih 913 novih primerov. Delež pozitivnih primerov je znašal 20,3 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 21.026 hitrih testov. Sedemdnevno povprečje novih primerov je bilo prejšnji četrtek 764, danes 783.

S ponedeljkom bodo v posavski in jugovzhodni statistični regiji, ki z epidemiološkega vidika dosegata rumeno fazo, gostinski lokali lahko odprli terase in vrtove. Goste bodo lahko sprejemali med 6. in 19. uro, in sicer ob spoštovanju zaščitnih ukrepov, kot so razkuževanje miz, ustrezna razdalja in tedensko testiranje zaposlenih na okužbo z novim koronavirusom.

Testiranje za covid-19 v Kranju IJS Slovenija Takšna je osvežena prognoza epidemije pri nas

V ponedeljek se bo začel tudi pouk za srednješolce in to po modelu C. To pomeni, da se bo polovica dijakov en teden šolala v šoli, druga polovica pa na daljavo, pri čemer se bodo vsak teden izmenjali. Za dijake zaključnih letnikov ni sprememb. Pouk za osnovnošolce pa se bo nadaljeval po sedanjem modelu, torej v šoli, pri čemer bodo morali učenci od vključno 6. razreda zaščitne maske nositi tudi v matičnih razredih.

V prihodnjem tednu se bo začelo tudi prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, in sicer najprej za zaposlene, starejše od 50 let. V veljavi pa ostaja tudi tedenska obveznost testiranja zaposlenih.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • JZekspert 16:33 05.marec 2021.

    Vprašajmo se 1x, kaj poganja to ''epidemijo''? DENAR! Nekateri zdravniki so dobili kar slabih dvajset čukov za mnogo manj dela kot sicer, le lagati je bilo treba, koliko pa politiki svetovalna skupina, sledilnik, NIJAZ, MZ, ''vsi iz prvih bojnih vrst'': ...prikaži več https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/place-zdravnikov-rekorderji-med-epidemijo-dobili-19000-evrov-854798 To nekateri govorimo in pišemo že eno leto, imamo pa popolno medijsko blokado, pa ne, da so tudi vsi novinarji na istih plačilnih listah?

  • Skipi 09:59 05.marec 2021.

    V dveh stavkih opolnoma nasprotne trditve, sedi 5. "Najnovejši podatki o okužbah niso takšni, kot bi si jih želeli" "V primerjavi s prejšnjim tednom potrdili nekoliko manj novih primerov, tudi delež pozitivnih testov je nižji." Kaj pa ste želeli, višje ...prikaži večšje število okuženih ?