Avto
8 ogledov

1 uro brez zavor vozil 200 km/h

primorska avtocesta Barbara Milavec
V severni Franciji živeči Frank Lecerf si ni predstavljal, da se bo pot v trgovino končala z adrenalinskim dirkanjem do Belgije. V vozilu naj bi mu odpovedale zavore, ustavil se je šele, ko mu je zmanjkalo goriva.

Frank Lecerf se je po nori vožnji znašel v vseh francoskih in belgijskih medijih. Invalidni Francoz je svojo renault laguno predelal za vožnjo prilagojeno invalidom, a so mu med vožnjo v trgovino odpovedale zavore. Po francoski avtocesti je vozil s hitrostjo 100 km/h, vsakič, ko je želel zavirati, pa je avtomobil pospešil, vse do hitrosti 200 km/h.

36-letnik je drvel s hitrostjo 200 km/h in pri tem nekontrolirano vijugal med vozili. Eden od očividcev je poklical policiste, ki so se podali v lov za njim. Na srečo so policisti, ki so uspeli izvedeti za kaj gre, na cestninskih postajah spraznili cesto. Spremljali so ga vse do Belgije, kjer mu je okoli 200 kilometrov stran od svoje hiše zmanjkalo goriva in se je končno ustavil.

Renaultov tehnik, ki je bil ves čas na telefonski zvezi s policijo, ni našel rešitve, kako nesrečnemu vozniku pomagati.  Lecerf je po dirki življenja dejal, da to ni bilo prvič, da se mu je pripetil podobna napaka. Serviserji, ki so pregledali njegov avtomobil, so mu zatrdili, da je z njim vse v redu.

Raziskava bo zdaj pokazala kaj je bil vzrok za napako na vozilu prilagojenem vožnji invalidov, ki se je na srečo končala brez usodnih posledic.

Komentarjev 2
  • Stopi 17:55 14.februar 2013.

  • McBobo 16:39 14.februar 2013.

    Ja kaj pa drugga, saj je Renault. In Renault ne dela avtov, ampak plužne.