Avto
16 ogledov

Nora vožnja z zataknjeno stopalko za plin

Hitrost Youtube
Američanka Lauri Ulvestad je lahko srečna, da je preživela noro vožnjo po avtocesti, pri čemer se ji je zataknila stopalka za plin in je s hitrostjo 193 km/h po avtocesti vozila kar 94 kilometrov daleč, preden ji je uspelo zaustaviti vozilo.

47-letni voznici se je med vožnjo s kio sorento zataknila stopalka za plin, vozilo pa je zato začelo naglo pospeševati vse do hitrosti 193 km/h.

V izjavi za lokalno televizijo je voznica dejala, da je vozilo poskušala zaustaviti, tako, da bi s ključem za zagon motorja izključila pogonski motor, samodejni menjalnik je poskušala prestaviti v nevtralno prestavo, pritiskala je na zavoro, a ji prav nič ni pomagalo.

"Pomislila sem, da bom umrla. Prepričana sem bila v to," je dejala Ulvestadtova, ki je po vseh neuspelih poizkusih zaustavitve vozila z mobilnim telefonom poklicala policijo in jih prosila za pomoč. Policisti so nemudoma "počistili" promet pred nesrečno voznico, ki ji je po 94 kilometrih le uspelo usposobiti stopalko za plin in zaustaviti vozilo.

Policisti so ji takoj nato izrekli priznanje za prisebnost. Videoposnetek vožnje si lahko pogledate v videoposnetku zgoraj.

Komentarjev 1
  • Si Mon 11:42 30.avgust 2012.

    Kolko sem jaz slišal ji je baje zasral računalnik v avtu.