Avto
60890 ogledov

10 najbolj zanesljivih avtov na evropskem trgu

Volvo XC60
1/10
Žurnal24 main
Iščete zanesljiv rabljen avto, pri katerem je statistika okvar zelo nizka? Tu je seznam najboljših glede na izkušnje britanskega specializiranega portala CarBuyer.

Takšnih in drugačnih seznamov o zanesljivosti avtomobilov mrgoli, tisti, ki ga je pripravil britanski Carbuyer, pa se nekoliko razlikuje. Upoštevali so namreč predvsem izkušnje na desettisoče lastnikov avtov, pri čemer so vzeli v precep avtomobile, ki se jih je v zadnjih 12 mesecih še vedno dalo kupiti na tamkajšnjem trgu. Vmes je prišlo do delne pomladitve modelov, tako da dva izmed njih že imata naslednike.

Ker imajo Britanci na voljo praktično iste modele kot Slovenci, je iz raziskave mogoče povleči kar nekaj koristnih vzporednic, če se nameravate odpraviti po nov ali mlajši rabljen avtomobil. Pri vrednotenju zadovoljstva strank in številu napak pri nekem modelu so avtorji raziskave upoštevali številne okoliščine.

Če je pregorela žarnica ali se je odlomil kos plastike v notranjosti, se je to drugač ovrednotilo, kot če je bil potreben večji poseg pri pogonu. To lahko pomeni, da je morda bolj zanesljiv avtov imel celo več prijavljenih napak, a so bile te manjše narave.

Okvara na cesti Zadovoljstvo kupcev Avto J. D. Power razglasil najbolj zanesljive avtomobile in avtomobilske znamke

Kot ugotavljajo avtorji, se je v določeni meri potrdila znana pecepcija v glavah ljudi. Tako Toyota in njena luksuzna znamka Lexus zasedata kar 4 od 10 vodilnih mest na lestvici, tri mesta pa gredo modelom koncerna Volkswagen. Med deseterico sta tudi dve znamki, ki jih imajo mnogi za nizkocenovni, a dokazujeta, da je za manj denarja mogoče dobiti zelo zanesljiv avto. Eno mesto pa je rezervirano za švedskega megauspešneža.

Lestvico desetih najboljših modelov po izbiri Carbuyer si oglejte v zgornji galeriji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Rdečivrag 14:57 31.avgust 2017.

    Hahaha, kje pa je super truper golf, ki ga slovenceljni še vedno tako kujejo v zvezde? Ni ga! Očitno se bo treba počasi sprijazniti, da so nekatere znamke naredile v zadnjih letih precej več glede kakovosti kot večina nemških. Me ...prikaži več pa poleg pričakovano Lexusa pozitivno preseneča Kia. Očitno je njihova garancija res posledica kvalitete ne pa zgolj marketinga...

  • damir 21:07 30.avgust 2017.

    Motor je srce avtomobila, prav malo mar mi je za park senzorje, ali za žarnice...

  • gregor52 14:23 30.avgust 2017.

    Najbolj zanesljiv avtomobil ima samo nekaj težavic z motorjem ostali, ki pa so manj zanesljiv imajo pa težavice z notranjo opremo ki je seveda za delovanje avta bolj pomembna kot pogonski agregat :)