Avto
23 ogledov

26 evrov za uro parkiranja

Trg republike Benjamin Kovač
Avtomat. Nikar ne izgubite parkirne kartice.

"Ko sem želel na avtomatu s parkirno kartico plačati slabo uro parkiranja, mi je naprava kartico zavrnila, enako pa se mi je zgodilo na drugem avtomatu. Pritisnil sem tipko za poziv v primeru okvare in oglasil se je moški, ki me je napotil na blagajno," nam je sporočil bralec, ki na Trgu republike ni mogel plačati parkirnine.

Blagajničarka po pravilih

Na blagajni sprva ni našel parkirne kartice, zato mu jo je blagajničarka obračunala kot izgubljeno in mu izdala račun za 26 evrov. Ko je po nekaj minutah kartico le našel in zahteval vračilo, mu je blagajničarka odvrnila, da ji ne dela računalnik in da ne more stornirati računa ter da naj se naslednji dan oglasi v pisarni, kjer bo dobil povrnjen denar.

Prav tako zaradi računalnika računa ni bilo mogoče izdati na podjetje, ko je bralec to zahteval. Medtem ko je avtomobil pustil na parkirišču, je bil namreč na službenem opravku in bi lahko stroške parkiranja dobil povrnjene.

Cena ure parkiranja je sicer dva evra, za pobiranje parkirnine pa je odgovorna družba BSL, iz katere so nam sporočili, da je "blagajničarka ukrepala pravilno, po navodilih za ravnanje v primeru izgubljene kartice, kjer stranki omogočijo, da v 24 urah najde izgubljeno kartico, in se ji vrne
denar".

Komentarjev 2
  • maddog 07:32 25.april 2012.

    ma ja..počakal bi d g re edn vn..pa bi šel za njim vn.. :) kak problm? ne? nebi dal 26€.. u rit naj se zaleti

  • Žurnalček 16:15 22.april 2012.

    Kaj klobasajo teli lopovi v BSL. Zakaj niso človeku vrnili denarja je zastavljeno vprašanje in nič drugega!!!!