Avto
13 ogledov

300 km/h z nizko porabo

Porsche je v Ženevi predstavil zelenega športnika 918 spyder. (Foto: Gregor Preb
1/31
Žurnal24 main
Porsche je v Ženevi predstavil koncept športnega avtomobila s sredinsko vgrajenim motorjem, ki se lahko pohvali z varčnim pogonom z nizkimi emisijami škodljivih izpušnih plinov.

Porsche utrjuje svojo vlogo na področju razvoja hibridnih vozil. Prototip 918 spyder združuje vrhunske tehnologije dirkalnikov z električnim pogonom: po eni strani dosega nizke emisije CO2 (70 g/km) in majhno porabo goriva (3,0
 l/100 km), po drugi strani pa se lahko pohvali z voznimi lastnostmi pravega super športnika, saj za pospešek 0–100 km potrebuje manj kot 3,2 sekunde, razvije najvišjo hitrost več kot 320 km/h, severno zanko na Nürburgringu pa prevozi v manj kot 7:30 min, kar je celo hitreje od Carrere GT.

918 Spyder je eden izmed treh modelov s hibridnim pogonom, ki jih Porsche premierno predstavlja na ženevskem avtomobilskem salonu 2010. Ta trojček, ki ga sestavljajo novo športno terensko vozilo cayenne S hybrid z vzporednim hibridnim pogonom, dirkalnik 911 GT3 R hybrid z električnim pogonom sprednje preme in rotacijskim shranjevalnikom električne energije
 ter 918 Spyder, 2-sedežni športnik s sredinsko vgrajenim motorjem in hibridno tehnologijo, ki omogoča priklop na električno omrežje, poleg širokega spektra novih pogonskih rešitev dokazuje tudi inovativnost znamke Porsche, pionirja na področju hibridnega pogona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.