Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

42-letnik 225 km/h po avtocesti

Števec Shutterstock
Mariborski policisti so v četrtek okoli 11. ure pri nadzoru cestnega prometa na avtocesti med Mariborom in Šentiljem izsledili 42-letnega voznika iz okolice Maribora, ki je vozil s povprečno hitrostjo skoraj 225 kilometrov na uro. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je predpisana kazen za takšen prekršek globa v višini 1200 evrov in stranska sankcija devetih kazenskih točk.

Dan prej pa so mariborski policisti obravnavali krajo iz osebnega avtomobila avstrijske državljanke, ki je ostala brez torbice, dokumentov in 1700 evrov. Voznica je okoli 8. ure zjutraj točila gorivo na bencinskem servisu na počivališču Dravsko Polje na avtocesti Maribor-Draženci.

Po približno treh kilometrih vožnje proti Dražencem jo je med vožnjo ustavil neznani voznik osebnega avtomobila, znamke BMW, bele barve, neznanih registrskih številk, in ji dejal, da ji na zadnjem delu vozila nekaj gori. Pri pregledu vozila oškodovanka ni opazila ničesar, neznani voznik pa je to izkoristil in ji iz vozila odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Neznani moški je bil star okoli 60 let, močnejše postave, oblečen v črno usnjeno jakno in temnejše polti.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 05:55 04.maj 2013.

    Taka hitrost je precej majhna, glede na to, da se že iz prejšnjega desetletja vozijo preko 300 Km/h po Sloveniji ...