Avto
43 ogledov

Adam razkril tudi ceno

Opel adam Reuters
Oplova največja novost za zadnjo četrtletje bo novi premium mestni model adam, ki je bil premierno razkrit na avtosalonu v Parizu. Znana je tudi že cena za nemški trg.

Novi opel adam v dolžino meri 370 centimetrov, kar je za 15 centimetrov več kot volkswagen up. Medosna razdalja meri 231 centimetrov, prtljažnik pa 200 litrov.


Izdelovali ga bodo na platformi trivratne corse, pri GM-u pa pravijo, da bo ponudil dovolj prostora za štiri odrasle. V poskusu, da privabijo mlade kupce, bo ponujal sodobno opremo in številne modne tehnološke naprave. Adam je prvi Oplov avtomobil s popolnoma novim zabavno informacijskim sistemom, ki je združljiv tudi z operacijskimi sistemi Android. Od tehnologij, ki bodo v malčku izpostavljamo napredni sistema pomoči pri parkiranju Advanced Park Assist (APA II). Sistem je vgrajen vedno skupaj s sistemom pokrivanja mrtvega kota Side Blind Spot Alert (SBSA) s tipali na ultrazvok. Med ostale prvič v segmentu A uporabljene tehnologije sodi tudi ogrevan volan. Opel najavlja številne opcije za individualizacijo zunanjosti in notranjosti.

Ob začetku prodaje bo na voljo s tremi bencinskimi motorji (1.2 51 kW/70 KM, 1.4 64 kW/87 KM in 1.4 74 kW/100 KM) s petstopenjskim ročnim menjalnikom, z največjimi hitrostmi vožnje do 185 km/h. Vsi pogonski sklopi so na voljo s paketom tehnologij ecoFLEX, vključno s tehnologijo Start/Stop. Z zelo omejeno porabo goriva 5 l/100 km in povprečnim izpustom CO2 118 g/km je gospodaren urbani avtomobil.

Kasneje bo motorno ponudbo dopolnil majhen bencinski motor nove generacije, z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom, ki bo še povečal učinkovitost in zmogljivosti. Novemu motorju bo namenjen povsem novi šeststopenjski ročni menjalnik.

Za kupce bo na voljo v začetku leta, tudi v Sloveniji. V nekaterih državah ga tudi možno že naročiti. V Nemčiji se cena začne pri 11.500 evrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.