Avto
23 ogledov

Adam v boj s fiat 500 in A1

Opel adam fiat 500 in audi A1
1/4
Proizvajalci
Razred premium malih vozil, ki s svojo obliko in vsebino cilja na mlade, ki so za to, da bi bili drugačni, pripravljeni odšteti tudi kakšnega tisočaka več, bo kmalu bogatejši za novi model opel adam. Ta si bo v konkurenci audia A1 in fiata 500 skušal odrezati svoj tržni kolač.

Nad Oplom se trenutno zgrinjajo črni oblaki, nekdaj ugledni avtomobilski proizvajalec je v zadnjem času glede na slabo finančno stanje očitno zapeljal v slepo ulico. Eden od rešiteljev naj bi bil mali mestni premium avtomobil adam, ki po besedah Opla ni v povezavi z ustanoviteljem znamke Adamom Oplom, je pa to nova marketinška poteza v smeri dodatne prepoznavnosti. Po drugi strani pa tudi njegova razigrana vsebina, ki jo moderni mladci in mladenke danes zahtevajo v svojih vozilih, obljublja veliko.

Kljub naštetemu se poraja vprašanje, kako uspešen bo Opel z adamom v segmentu, kjer ga prej nismo bili vajeni? Njegova največja rivala bosta fiat 500 in audi A1, pa tudi mini, cenovno pa se predvideva, da naj bi bil najcenejši med vsemi, a bi bolje opremljene različice z dodatki vseeno segale čez 15 tisočakov. Je pa adam, če ga primerjamo s fiatom 500 in A1, oblikovno povsem svež avtomobil – tako zunaj kot znotraj. Dizajnersko primerjavo med tremi premium malimi avtomobili, ki postajajo vse bolj prepoznavni in pogostejši na cestah, si lahko ogledate v fotogaleriji zgoraj.

Na slovenski trg naj bi predvidoma zavil v začetku prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.