Avto
61 ogledov

Akrapovič zna narediti dobro, a tudi lepo

Akrapovič nagrada Red Dot
1/2
Akrapović
Podjetje Akrapovič je prejelo dokaz, da ne izdeluje le tehnološko zelo izpopolnjenih izpušnih sistemov, temveč da so ti tudi zelo atraktivni. Je namreč prejemnik prestižne nagrade red dot.

Mednarodno strokovno žirijo je Akrapovič prepričal s svojim izpušnim sistemom iz linije Evolution za ducati 1199 panigale. Podjetje je osvojilo naziv "najboljše od najboljšega" (Best of the Best), kar je najprestižnejša nagrada v posamezni kategoriji.


Mednarodno priznani proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič je za izpušni sistem iz linije Evolution za ducati 1199 panigale prejel prestižno oblikovalsko nagrado red dot "najboljše od najboljšega" (Best of the Best).

"Osvojena nagrada domačemu podjetju predstavlja pomembno priznanje za večletna prizadevanja, da bi s svojimi produkti dosegli in presegli visoke oblikovalske standarde," so zapisali pri Akrapoviču. 

Nagrajeni izpušni sistem, prvič prikazan na salonu EICMA 2012, je paradni izdelek iz obsežne ponudbe izpušnih sistemov. Za zdaj je edini na trgu, ki je v celoti izdelan iz titanove zlitine in lahko kljub nizki teži ter izjemni odpornosti na visoke temperature omogoča visok prirastek moči in navora v primerjavi s serijskim modelom. Ogledati si ga bo mogoče v posebnem essenskem muzeju Red Dot Design Museum, obenem pa bo predstavljen tudi v zborniku Red Dot Design Award 2014/15.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.