Avto
154 ogledov

Alfa giulia tudi v karavanski izvedenki

Alfa Romeo Giulia Saša Despot
Pri Alfi Romeo svoj najnovejši produkt, giulio, vidijo kot rešiteljico znamke. Limuzinski različici se bo v Evropi pridružila tudi karavanska, ki naj bi pospešila prodajo.

Novice, ki so jo spisali pri Automotive News Europe, pri čemer so se zanašali na kredibilne vire, ki poznajo načrte, niso želeli komentirati niti pri Alfi, niti pri njenemu "staršu" Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Zato pa viri blizu podjetja pravijo, da bo karavanska različica giulie nared že konec prihodnjega leta.

Ni znano, ali bi utegnili karavana prodajati tudi izven Evrope, kjer je zanimanje za tovrstne karoserijske različice veliko manjše kot v Evropi.

Brez karavana boja za vrh ne bo

"Limuzinska giulia se prodaja razmeroma dobro, vendar pa brez karavanske izvedenke v srednjem razredu premium vozil ne bo konkurenčna najbolj prodajanim modelom," meni Felipe Munoz, analitik pri JATO Dynamics zadolžen za raziskave trgov.

Karavani v srednjem premium razredu predstavljajo 42 odstotkov prodaje v Evropi, limuzine le 33 odstotkov, pojasnjuje Munoz.

Marchionne zadovoljen

Šef Fiata Sergio Marchionne je dejal, da je zadovoljen z začetkom prodaje giulie. Prepričan je tudi, da je to dober zagon za prodajo v ZDA. Giulia je prejela številne nagrade, saj so jo strokovnjaki iz sveta avtomobilizma prepoznali kot enega najboljših tehnoloških vozil, ki so ga kdajkoli predstavili pri Alfi.

Marchionne pričakuje, da bodo na leto prodali med 75.000 in 100.000 limuzinskih modelov giulia. Dodal je tudi, da bo vozilo v ZDA naprodaj do konca leta, v prvi četrtini prihodnjega leta pa še na Kitajskem.

V LA-ju še prvi športni terenec

Marchionneja opogumlja tudi nova prilagodljiva platforma giorgio, na kateri je narejena giulia. Na platformi lahko FCA gradi zajetno število modelov s pogonom zadaj ali na vsa štiri kolesa. Omenjal je predvsem nove modele znamke Jeep.

Marchionne je še potrdil, da bo model stelvio, prvi SUV znamke Alfa Romeo, premierno prikazan prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, globalna prodaja pa naj bi se začela v prvem kvartalu prihodnjega leta. Tudi stelvio temelji na giorgio platformi, na trgu pa bo konkuriral modelom kot so audi Q5, BMW X3, mercedes GLC in drugi. Izdelovali ga bodo v tovarni FCA Cassino v Italiji, kjer izdelujejo tudi giulio in kombilimuzinsko giulietto.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.