Avto
21 ogledov

Američani ljubijo bele, Evropejci črne

Bela pošast je v prevodu ime predelanega audi S5, ki je delo tuning podjetja Sen Žurnal24 main
Američani imajo najrajši bele avtomobile, Evropejci pa ostajajo zvesti črni barvi, je pokazala raziskavi, ki jo je med kupci naredil največji svetovni dobavitelj barv za avtomobile PPG Industries.

Leta 2011 so kupci osebnih avtomobilov najpogosteje izbrali belo barvo vozil, v Evropi črno, medtem, ko v Aziji prisegajo na srebrno barvo.

V ZDA se je za bele avtomobile odločilo 20 odstotkov kupcev, odstotek več od tistih, ki so si izbrali avto srebrne barve, še odstotek manj pa črne. Za slednjo se odloča kar 26 odstotkov evropskih kupcev avtomobilov, z 19 odstotki sledi bela barva, na tretjem mestu s 16 odstotki je srebrna barva. V Aziji so letos prodali 25 odstotkov vozil srebrne barve, sledi bela s 23 odstotki in črna s 17 odstotki.

PPG je objavil še nekatere zanimive rezultate raziskave, med katerimi izvajamo, da se kar 48 odstotkov kupcev avtomobil izbira na podlagi barve, 77 odstotkov pa jih je priznalo, da je barva eden od najbolj pomembnih kriterijev ob nakupu. 31 odstotkov kupcev je pripravljeno doplačati za izbiro svoje barve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.