Avto
5 ogledov

Ameriški M5

Cadillac CTS-V – privlačen in hiter. Žurnal24 main
Druga generacija Cadillacove limuzine v Detroitu dobiva novo "top" različico, za katero v Ameriki pravijo, da s svojimi značilnostmi spada ob bok evropskim tekmecem, kot sta BMW M5 in Mercedes AMG E63.

Recept je dobro znan. Cadillacov najmočnejši model uporablja pomoč corvette, vsaj, ko govorimo o motorju. V našem primeru je izvor različica ZR1, najmočnejši chevrolet v zgodovini. Poganja ga 6,2-litrski motor LS9 V8 moči 410 kW/558 KM z najvišjim navorom 745 Nm.



Kupci bodo lahko izbirali med dvema menjalnikoma; ročnim in avtomatskim hydramatic 6060.
V obeh primerih GM najavlja sposobnosti, konkurenčne nemškim draguljem V8 in V10. Za končno oceno bo vseeno treba počakati na zanesljive teste, predvsem evropskih medijev. CTS-V naj bi namreč prispel tudi na evropsko tržišče.

CTS-V od corvette prevzema tudi preostale najpomembnejše elemente mehanike. MRC (Magnetic Ride Control) elektro-magnetna amortizacija, sistem nadzora trakcije PTM (Performance Traction Management), dodatne ojačitve nosilne konstrukcije in zavore brembo so le nekateri od elementov, vrednih pozornosti.



Omeniti velja, da duša luksuznega cadillaca s polnimi pljuči živi tudi v potniškem prostoru. Voznikov športni sedež recaro je mogoče nastaviti v 14 položajev, pod audiosistem pa so se podpisali pri podjetju Bose.

V ZDA bodo cadillac CTS-V začeli prodajati jeseni letos, termin prihoda v Evropo pa za zdaj ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.