Avto
344 ogledov

Aplikacija, ki odkriva radarje

radar ljubljanske brigade Boštjan Tacol
TomTom je na evropskem trgu ponudil novo aplikacijo za iPhone, ki voznike opozarja in obvešča, kdaj se približujejo radarju za merjenje hitrosti.

Medtem ko se vlade evropskih držav trudijo za čim bolj množično postavitev merilnikov hitrosti, s čimer želijo kaznovati kršitelje in povečati varnost v prometu, pa so trg preplavili različni sistemi in naprave za odkrivanje in oviranje radarskih naprav.

Najnovejši proizvod je predstavil proizvajalec navigacijskih naprav TomTom. Aplikacija, ki je na voljo uporabnikom pametnih telefonov iPhone, voznika obvešča o lokaciji in oddaljenosti vozila od radarja, poleg tega pa tudi koliko je najvišja dovoljena hitrost na cesti, na kateri se nahaja.

Pri TomTomu verjamejo, da bo njihov proizvod prispeval k večji varnosti v prometu. Menijo namreč, da je večina voznikov, ko ne oprezajo, kje so postavljeni radarji, osredotočena na samo vožnjo in cesto pred seboj, vožnja pa je tako bolj varna. Aplikacija je za zdaj na voljo v 14 evropskih državah, med njimi pa zaenkrat še ni Slovenije.

Komentarjev 4
  • dolenc72 09:52 11.maj 2012.

    Jaz imam to na iPhonu že skoraj eno leto in sicer v aplikaciji navigon. Žurnal zopet odkriva toplo vodo.

  • gggg 21:09 10.maj 2012.

    Sicer pa aplikacija ne odkriva radarjev, ampak na podlagi trenutne lokacije in radarjev, ki so zapisani v bazi pove kdaj je uporabnik v bližini radarja! Torej je zadeva uporabna samo za stacionarne radarje.

  • gggg 21:07 10.maj 2012.

    Saj Sygic ima TomTomove zemljevide. :)