Avto
60 ogledov

Audi najavlja 3D audio sistem

Audi Q7
1/5
Audi
Audi je z uradno napovedjo nove generacije svojega velikega športnega terenca Q7 napovedal tudi vgradnjo 3D audio sistema s 23 zvočniki, ki bo po napovedih premium proizvajalca vozil omogočil nove dimenzije poslušanja glasbe.

Znano je, da vozniki med vožnjo avtomobila radi poslušajo glasbo. Novi audi Q7 bo ponudil ozvočenje, ki naj bi zadovoljilo tudi najbolj zahtevne ljubitelje dobre akustike.

Tretja dimenzija zvoka

3D audio sistem uporablja zapleten algoritem prilagodi zvok prostoru. Namesto, da bi zvok donel iz levih in desnih zvočnikov, pri 3D zvoku poslušalec doživlja tudi prostorsko višino kot tretjo dimenzijo zvoka, kar je naslednji razvojni korak na poti do reprodukcije zvoka prihodnosti.

Algoritem v prvem koraku s semantičnim analitičnim postopkom loči posamezne zvočne komponente v okviru zvočnega signala. Potem ločene zvočne objekte razporedi v notranjosti avtomobila. Zvočna slika dobi večjo širino in globino ter ustvarja povsem nov prostorski vtis. Vsak potnik lahko tako uživa v doživljanju vrhunskega zvoka, ki ne doni le iz lebvih in desnih zvočnikov, pač pa iz vsakega od 23 zvočnikov s skupno 1920 W izhodne moči v vozilu.

Veliko zabave na zadnjih sedežih

Pod ozvočenje so se sicer podpisali pri premium proizvajalcu audio opreme
Bang & Olufsen, a so pri Audiju novo tehnologijo razvili v sodelovanju s Fraunhoferjevim inštitutom za integrirana vezja iz Erlangna v Nemčiji.

Potniki na zadnjih sedežih audija Q7 bodo za doplačilo dobili dve 10,1-palčne tablice s procesorjem Nvidia Tegra 4, Bluetoothom, HD kamero in z dostopom do spleta (LTE).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.