Avto
23 ogledov

Avensis pomlajen in varen

Toyota avensis Toyota
Toyota bo v Ženevo pripeljala konkretno pomlajen model avensisa.

Konkurenca v zgornjem srednjem razredu se znova zaostruje. Tempo sicer narekujeta povsem nova VW passat in ford mondeo, vendar tudi že obstoječi modeli ne čakajo križem rok. Pri Toyoti so tako odgovorili s pomladitvijo avensisa, ki se je uskladil z videzom yarisa in ayga. To pomeni precej bolj agresiven sprednji del z večjimi vstopišči za zrak, luči so bolj oglatih oblik, dnevne LED sijalke so integrirane vanje. 

Zadnji del limuzine in karavana za zdaj še skrivajo, gotovo pa bo model, ki izvira še iz leta 2009, pokazal kaj novega tudi tistim zadaj. 

Toyota avensis | Avtor: Toyota Toyota
Novost se obeta pri motorjih, ki bodo ustrezali standardu euro 6, morda pa bodo zdaj že ostarele atmosferske bencinske motorje zamenjali takšni s turbino. Avensisu pa se obeta velik preskok naprej pri aktivni varnosti, saj bo to prva toyota z novim safety sense sistemom za preprečevanje trkov. Napredni sistem so pri znamki predstavili pred nekaj meseci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.