Avto
3039 ogledov

Avto bo na sms javil poškodbo na parkirišču

parkirišče Saša Despot
Napredek avtomobilske industrije in povezovanje s pametnimi telefoni odpira lastnikom vozil neskončne možnosti povezave avtomobila in telefona.

Tako bodo Mercedesova vozila, opremljena s potrebnimi senzorji, zaznala in beležila vsak večji udarec v vozilo. Sistem se bo samodejno aktiviral potem, ko bo voznik zaklenil vozilo. Voznik bo v primeru poškodbe vozila po sms sporočilu na telefon dobil obvestilo, da je prišlo do stika z vozilom ali, da nekdo želi odvleči ali odpeljati avtomobil.

 | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes bo vsem svojim vozilom z glasovnim modulom, proizvedenih po septembru leta 2014, omogočil vgradnjo Amazonove Alexe. V načrtu imajo storitev "vprašaj Mercedesa" pri kateri se bodo lahko lastniki uprli na avtomobil, če ne bodo znali upravljati določene funkcije nekega sistema. Sistem bo nato na pametnem telefonu pokazal, katere ukaze je treba aktivirati, da bi dobili želen rezultat.

Verižno trčenje Izpoved Slovenca Avto Po trku na Hrvaškem se mu je sprožil klic v sili

Mercedesova mobilna aplikacija bo omogočala tudi daljinsko upravljanje s panoramskim strešnim oknom in stekli vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.