Avto > Avto nasveti
43592 ogledov

Čemu služi gumijasti trak na avtomobilu?

statična elektrika
Da bi bili ti trakovi (minimalno) uporabni, jih je treba pritrditi na kovinski del vozila in se morajo dotakniti tal.

"Kako naj se rešim statične elektrike v avtu? Vsakič, ko stopim iz avta, me strese. Če ne mene, pa ženo ali otroka. Kje bi dobil tisto gumo, ki se namesti zadaj na avto? Pregledal sem vse okrajne bencinske servise in avto trgovine. Kaj priporočate?" Če pobrskate po spletnih forumih, več ljudi išče pripomoček, ki naj bi ublažil naelektrenost.

Servis Toyota Avto Zaradi odločitve države več okvar na avtomobilih?

Eden najpogostejših prizorov iz naše preteklosti za preprečitev tega, da vas bo treslo, ko se boste dotaknili kljuke vrat avtomobile, je gumijasti trak, ki visi na zadnji strani avtomobila in se dotika tal. Številni ne vedo, čemu služi. Cilj tega preprostega in pripomočka, ki stane nekaj evrov, je bil iz vozila sprostiti statično elektriko. So bili učinkoviti? Ne, niso! Že v osemdesetih letih je organizacija, imenovana English Trading Standards, napravo razglasila za neuporabno in pojasnila, da so avtomobilske pnevmatike 10 milijonkrat učinkovitejše pri sproščanju statične elektrike.

avtomobilski deli Avto Nevarni nakupi preko spleta

Da bi bili ti trakovi (minimalno uporabni), jih je treba pritrditi na kovinski del telesa in bi se morali dotakniti tal, a to delo veliko bolje opravijo pnevmatike vozila.

BMW serija 3 Nasvet mehanika Avto Rad bi imel rabljenega audija ali BMW, to pravita mehanika

Statična elektrika je veliko večja težava na hitrih letalih. Iz tega razloga so palice iz ogljikovih vlaken nameščene na robovih kril, ki zbirajo električno energijo in jo razpršijo v ozračje.
 

Komentarjev 5
  • Naklonsky 13:39 05.julij 2021.

    Rešitev: Najprej primeš kljuko avtomobila, nato izstopiš. Osnovno pravilo.

  • lada 12:27 05.julij 2021.

    beda od patrike - ne farbaj delovnih Slovencev s tatvinami ciganof, teroristof & komunistoff !