Avto > Avto nasveti
637 ogledov

Takšen je strešni kovček za najhitrejše

mercedes-AMG strešni kovček
1/10
Mercedes-AMG
Mercedesov oddelek AMG je izdelal strešni kovček, ki z aerodinamičnimi oblikami zares ustreza izdelkom znamke Mercedes-AMG in kar za 410 litrov poveča prevozniške zmogljivosti avtomobila.

Strešni kovčki so elegantna rešitev za hitro povečanje prtljažnega prostora, ki pride prav predvsem tistim voznikom, ki imajo radi športne avtomobile z majhnimi prtljažniki ali pa tiste, ki nasploh bolj cenijo manjše avtomobile, saj med letom s seboj nočejo voziti »zraka«.

Strešni kovček Strešni kovček Avto Toliko denarja v resnici vržete stran zaradi kovčka na strehi

mercedes-AMG strešni kovček | Avtor: Mercedes-AMG Mercedes-AMG

Predvsem za ljubitelje športnikov je Mercedes-AMG razvil vrhunski strešni kovček, ki ni privlačna rešitev zgolj zaradi izrazito futurističnih oblik, ampak tudi zaradi drugih lastnosti. Je namreč zelo aerodinamičen, zato piš vetra, ki mimo njega veje, ko reže zrak, ni preglasen, prav tako pa minimalno vpliva tudi na aerodinamiko avtomobila, na katerega je pritrjen. S sistemom za hitro pritrditev ga je mogoče namestiti na standardne strešne nosilce, vanj pa, kot rečeno, gre 410 litrov prtljage. Kovček je dostopen z obeh strani, kar olajša nalaganje.

Strešni kovček na ADAC testu strešni kovčki Avto Odlična ocena le za enega

Dve različici

Kovček je sicer izdelan iz zelo trpežne plastike in pobarvan v kombinacijo črne in sive barve. Njegova največja nosilnost je 70 kilogramov, torej gre vanj bolj lahka prtljaga, omogoča pa vožnjo do hitrosti 130 kilometrov na uro.

mercedes-AMG strešni kovček | Avtor: Mercedes-AMG Mercedes-AMG

Za nizek zračni upor kovčka ne skrbijo le oblika nasploh in v površino potopljene kljuke za odpiranje, ampak tudi zasnova difuzorja, s katero poskrbi tudi za zmanjšanje dvižnega tlaka, ki lahko sicer še dodatno negativno vplival na vozne lastnosti že tako obremenjenega avtomobila.

Tudi če niste lastnik vozila z velikim prtljažnikom, lahko na počitnice s pomočj Računica Avto Strešni kovček bolj racionalno najeti kot kupiti

Pri AMG-ju so razvili dve različici kovčka. Prva je univerzalno namenjena vsem modelom znamke Mercedes-Benz, drugo pa so namensko razvili za kupeje. Razlikujeta se predvsem po različno oblikovanih difuzorjih, ki so pri kupejih bolje usklajeni s potekom strehe.

mercedes-AMG strešni kovček | Avtor: Mercedes-AMG Mercedes-AMG

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.