Avto
226 ogledov

Strešni kovček bolj racionalno najeti kot kupiti

Tudi če niste lastnik vozila z velikim prtljažnikom, lahko na počitnice s pomočj Žurnal24 main
S kratkim brskanjem po spletu smo našli kar nekaj izposojevalnic dodatne opreme za avtomobile. Strešni kovčel večina potrebuje, le enkrat ali dvakrat na leto, ko se odpravljamo na dopust. Tudi zato je bolj smotrno strešni kovček ali prtljažnik najeti, kot kupiti. A tudi pri najemu je treba biti pazljiv.

Strešni kovčki, prtljažniki za kolesa, GPS naprave … Za vse skupaj je potrebno v trgovini odšteti najmanj 700 evrov, medtem ko bi za 14-dnevni najem za vse navedeno odšteli krepko manj kot 200 evrov. Hkrati pa nam strešni kovček in druga oprema med letom le zaseda prostor po kletnih prosotrih ali pa jih imamo montirane na sttrehi vozila, kar pomeni večjo porabo goriva in večje stroške.

Kovček naj bo kakovosten in s ključavnico

Izposojevalnic je na spletu veliko, vse večja konkurenca pa prinaša tudi ugodne stroške. A pozor, pozanimajte se, za kakšne kovčke gre, naj gre za kakovostne kovček znanih proizvajalcev, priporočljivo je, da se odpirajo obojestransko. Pozanimajte se, kakšne so vaše obveznosti v primeru kraje ali poškodbe kovčka, ali so opremljeni s ključavnicami ... Cena najema je največkrat pogojena z dolžino najema. In še nekaj. Povpraševanje po strešnih kovčkih je v času poletnih počitnic veliko, zato opremo rezervirajte še dovolj zgodaj. Prepričajte se tudi o možnosti montaže strešnega kovčka in prtljažnika na vozilo. Strokovnjaki to opravijo hitro, večina pa to storitev ponujajo v ceni najema.


Cene za izposojo kovčka se vrtijo okoli pet evrov na dan, vendar pa morate imeti ob tem že lastne nosilce na avtomobilu. Če jih nimate, si jih je mogoče pri nekaterih ponudnikih izposoditi za različne znamke vozil. Če si izposodite oboje, je cena ugodnejša, pojasnjuje Jaka Plahutnik, iz podjetja Izposoja d.o.o. Plahutnik pravi, da dodatnega zvarovanja za strešne kovčke in prtljažnike ni, saj gre za prenizke vrednosti. Zavarovalnice tega niti ne zavarujejo, hkrati pa se morda enkrat na leto zgodi, da pride do škode v primeru najema strešnega kovčka. Plahutnik svetuje, da ima strešni kovček ob strani ključavnico proti kraji.

Izposoja kolesarskih prtljažnikov, takih za na streho ali prtljažna vrata, je še ugodnejša, okoli deset evrov na dan pa vas bo stal najem GPS naprave za vodenje po tujih cestah. Je pa res, da so tovrstne naprave z ustrezno kartografijo dandanes v trgovinah že zelo dostopne, povrhu pridejo prav tudi ob vsakdanji rabi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.