Avto > Avto nasveti
446 ogledov

Trik, da boste veliko lažje nosili lupinico z otrokom

Otroški sdež Bridge family chiropractic/Youtube
Kiropraktičarka je pokazala enostaven trik, zaradi katere je nošnja otroškega sedeža - lupinice veliko lažja. Video je v kratkem času postal viralen, kar po svoje priča o težavah, ki jih imajo starši pri prenašanju nerodnega sedeža.

Vsak novopečeni starš pozna dilemo - kako držati otroški sedež lupinico tako, da te ne bo že v kratkem začela boleti roka, dojenček pa ne bo poplesaval sem in tja. 

Kiropraktičarka Emily Puente iz ameriškega Teksasa je aprila posnela video, očitno kar ob pomoči svojega dojenčka. Bistvo videa je trik, kako olajšati pritisk na ramena in boke. 

Naredite tako:

1. Puente opozarja, da je treba lupinico zagrabiti tako, da počepnete in ne s sklanjanjem. Lupinica mora biti ob tem obrnjena nazaj.

2. Z roko na eni strani seže pod ročaj.

3. Dlan nato obrne in pritisne z njo proti lupinici, na odebeljenem delu, kjer se običajno stika ročaj. Ko vstane, je njena roka navpično ovita okoli držala, hkrati pritiska na lupinico.

Kot pojasnjuje Puentejeva, je ta tehnika precej lažja, kot pa da bi lupinica počivala kot gugalnica na komolcu starša, saj ta poza zelo obremenjuje hrbtenico, ramena in boke. Njena tehnika pa precej porazdeli maso lupinico. 

Vendar imajo lupinice lahko različno oblikovane ročaje, zato ta tehnika ni primerna za vse tipe. Vsekakor pa se jo izplača preizkusiti pred nakupom lupinice. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.